Test: Ecosystem - 1


10 Questions MCQ Test Science Class 5 | Test: Ecosystem - 1


Description
This mock test of Test: Ecosystem - 1 for Class 5 helps you for every Class 5 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 5 Test: Ecosystem - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Ecosystem - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 5 students definitely take this Test: Ecosystem - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Ecosystem - 1 extra questions, long questions & short questions for Class 5 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Plant: Producer:: Animal : ________.

Solution:

As plants are the producers which make food using sunlight, water and nutrients by the process of photosynthesis, similarly animals are the consumers which consume food.

QUESTION: 2

Plant: Flora:: Animals : __________.

Solution:

As plants are analogous to flora, similarly animals are analogous to fauna. Herbivores, carnivores and decomposers are all animals that describe a fauna.

QUESTION: 3

How many biomes are there?

Solution:

There are 6 biomes viz. Arctic Tundra, Deciduous Forest, Desert, Taiga, Tropical Rainforest and Tropical Savanna.

QUESTION: 4

What are those plants and animals called that get their energy by eating other things?

Solution:

Consumers get their energy by consuming other things such as plants and animals. Plants are the only producers whereas all others are consumers or decomposers.

QUESTION: 5

Which part of the food chain only eats meat?

Solution:

Carnivores are the part of food chains that are meat eaters.

QUESTION: 6

________ is the largest biome.

Solution:

  Taiga is the largest biome.

QUESTION: 7

What is the habitat of whale?

Solution:

Whale lives in ocean.

QUESTION: 8

What is the living part of an ecosystem called?

Solution:

Living part of an ecosystem is called community.

QUESTION: 9

Which of the following is not a type of organism in the food chain?

Solution:
QUESTION: 10

In the food chain, plants are the _________.

Solution:

In a food chain, plants are the producers.

Similar Content

Related tests