Test: Food - 1


10 Questions MCQ Test Science Class 5 | Test: Food - 1


Description
This mock test of Test: Food - 1 for Class 5 helps you for every Class 5 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 5 Test: Food - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Food - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 5 students definitely take this Test: Food - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Food - 1 extra questions, long questions & short questions for Class 5 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

A spoiled food is:

Solution:

 We cannot eat spoiled food.

QUESTION: 2

The food gets spoiled by attack of:

Solution:

All these micro-organisms con spoil the food.

QUESTION: 3

Storage of food in low temperature:

Solution:

Foods are stored at low temperatures to prevent the growth of microorganisms, activity of enzymes, and purely chemical reactions. Freezing prevents the growth of most foodborne microorganisms and refrigeration temperatures slow down the growth of microorganisms.

QUESTION: 4

When the food gets spoiled, there is change in:

Solution:

Any of these changes indicate spoilage of food.

QUESTION: 5

We keep food in refrigerator:

Solution:

Inside the refrigerator the temperature is low as compared to outside.

QUESTION: 6

Foods like cereals and pulses should be kept in _____, .

Solution:

Foods like cereals and pulses should be kept in air tight containers

QUESTION: 7

Who grows food for us?

Solution:

Farmer grows food for us.

QUESTION: 8

Rickets is caused due to deficiency of _______.

Solution:

Deficiency of vitamin b causes rickets.

The most common cause of rickets is a lack of vitamin D or calcium in a child's diet. Both are essential for children to develop strong and healthy bones.

QUESTION: 9

Deficiency of vitamin B1 causes disease _______.

Solution:

Deficiency of vitamin B1 causes beriberi.

QUESTION: 10

Citrus fruits mainly contain _______.

Solution:

Vitamin C is found in most of the citrus fruits.

Related tests