Test: Food We Eat- 1


10 Questions MCQ Test Social Science for Class 2 | Test: Food We Eat- 1


Description
This mock test of Test: Food We Eat- 1 for Class 2 helps you for every Class 2 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 2 Test: Food We Eat- 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Food We Eat- 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 2 students definitely take this Test: Food We Eat- 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Food We Eat- 1 extra questions, long questions & short questions for Class 2 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Which one of the following food items is obtained from animals?

Solution:

Honey and Meat are derived from animals. We get honey from Honey Bees.

QUESTION: 2

Which one of the following is an oil-producing plant?

Solution:

Mustard and Coconut produce oils that have many uses.

QUESTION: 3

Which of the following is a plant product but we cannot eat it?

Solution:

We can not eat rubber but there are many other uses of rubber like: 

  • Rubber is used in garden hoses and pipes for small-scale gardening applications.
  • Most of the tyres and tubes used in automobiles are made up of rubber. Therefore, rubber plays a very important role in the automobile industry and the transportation industry.
  • Rubber products are also employed in matting and flooring applications.
    What are the uses of rubber? - 09SciGJasBelle
QUESTION: 4

Find the odd one out.

Solution:

Egg is the odd one out as we get eggs from animals rest are derived from plants.

QUESTION: 5

Which one of the following provides us eggs?

Solution:

Hen provides us egg. 

  • Eggs Are Nutrient Rich.
  • Eggs Contain The Highest-Quality Protein.
  • Eggs Improve Levels of “Good” Cholesterol.
QUESTION: 6

Which one of the following is incorrect?

Solution:

We are advised not to talk while eating because the food we eat might enter the windpipe, other than entering the food pipe.

So, incorrect option is option A

QUESTION: 7

Sugarcane is a:

Solution:

Sugarcane is a Stem.

QUESTION: 8

Food is important for us as:

Solution:

Food is something that provides nutrients energy for activity, growth, and all functions of the body such as breathing, digesting food, and keeping warm; materials for the growth and repair of the body, and for keeping the immune system healthy.

  • It gives us energy.
  • It protects us from diseases.
  • It helps us to grow.
QUESTION: 9

Pulses are enriched with ____.

Solution:

Pulses are a good source of protein with high levels of protein and fibre. Pulses also contain important vitamins and minerals like iron, potassium, and folate.

QUESTION: 10

Food which is not fresh is known as ____.

Solution:

Food that is not fresh is known as Stale Food. We should not consume stale food.

Similar Content

Related tests