Test: Food from Plants- 1


10 Questions MCQ Test Science for Class 1 | Test: Food from Plants- 1


Description
This mock test of Test: Food from Plants- 1 for Class 1 helps you for every Class 1 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 1 Test: Food from Plants- 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Food from Plants- 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 1 students definitely take this Test: Food from Plants- 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Food from Plants- 1 extra questions, long questions & short questions for Class 1 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Which of the following is a herb?

Solution:

Grass is an example of herb.

QUESTION: 2

_____ are the lowest part of plant. Stem bears fruit, flower and ___

Solution:

Roots are the lowest part of plant. Stem bears fruits, flower & leaves.

QUESTION: 3

Select the odd one out.

Solution:

Rice, wheat and maize all are the examples of grain and tomato is a fruit.

QUESTION: 4

Which of the following part of a plant gives rise to a new plant

Solution:

Seeds give rise to a new plant.

QUESTION: 5

Which of the following option is a true statement.

Solution:
  • Climbers are the plants with soft and weak stem.
  • Climbers grow with the support of another plant.

QUESTION: 6

From the box below, count and answer the total numbers of fruits and vegetables present in the box.

Solution:

Total number of fruits & vegetables are 5.
No. of fruit = 3 (Apple, Mango, Pine Apple)
No. of Vegetable = 2 (Brinjal, potato)

QUESTION: 7

Consider the following statements and choose the correct answer.
Statement A: Plants are living thing. They need food to grow.
Statement B: Creepers & climbers need support to grow.
Statement C: Maize and wheat are the examples of vegetables.

Solution:

Statement A & B are true and Statement C is false as Maize & Wheat are the examples of grains.

QUESTION: 8

Which of the following part of the plant carries water & nutrients from roots to other part of plant?

Solution:

Stem carries water & nutrients from root to other part of plant.

QUESTION: 9

Which of the following option replace 'x' and 'y' in the table.

Solution:

Tulsi is an example of herb & rice is an example of Grain.

QUESTION: 10

Ram & Shyam were planting a plant in the garden. Rohan suddenly came plucked it out. What would you do if you were in place of Rohan?

Solution:

We should not pluck the plants.

Similar Content

Related tests