Test: Food we Eat- 1


10 Questions MCQ Test Social Science for Class 1 | Test: Food we Eat- 1


Description
This mock test of Test: Food we Eat- 1 for Class 1 helps you for every Class 1 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 1 Test: Food we Eat- 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Food we Eat- 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 1 students definitely take this Test: Food we Eat- 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Food we Eat- 1 extra questions, long questions & short questions for Class 1 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Which of the following things you can drink?

Solution:

We can drink milk among all the options available. 

  • Milk is packed with important nutrients like calcium, phosphorus, B vitamins, potassium and vitamin D.
  • It's an excellent source of protein.
  • Drinking milk and dairy products may prevent osteoporosis and bone fractures and even help you maintain a healthy weight.
QUESTION: 2

If we do not take healthy food regularly what can happen to us?

Solution:
  • Poor nutrition can contribute to stress, tiredness and our capacity to work, and over time, it can contribute to the risk of developing some illnesses and other health
  • Problems such as: Being overweight or obese, tooth decay, high blood pressure.
QUESTION: 3

Food gives us ___ to do work.

Solution:
  • A food is something that provides Energy.
  • Energy for activity, growth, and all functions of the body such as breathing, digesting food, and keeping warm; materials for the growth and repair of the body, and for keeping the immune system healthy.
QUESTION: 4

Which of the following cannot be eaten raw?

Solution:

We can not eat egg plant or brinjal raw. we need to cook them properly 

QUESTION: 5

Which of the following we should not eat daily?

Solution:

  • Pizza is one of the world's most popular junk foods.
  • Most commercial pizzas are made with unhealthy ingredients, including highly refined dough and heavily processed meat.
QUESTION: 6

Identify cabbage from the following figures.

Solution:

Cabbage is a leafy green, red (purple), or white (pale green) biennial plant grown as an annual vegetable crop for its dense-leaved heads.

QUESTION: 7

____ makes our bones and teeth strong.

Solution:
  • Drinking milk makes your teeth stronger and protects tooth enamel.
  • It also strengthens your jaw bone, which can help you keep your natural teeth longer, and fights tooth decay.
QUESTION: 8

We get pulses from:

Solution:
  • Pulses are an important plant-based source of protein.
  • The amount of protein in beans, lentils, chickpeas and peas is 2-3 times the levels found in cereal grains like wheat, rice, quinoa, oats, barley, and corn.

QUESTION: 9

We need food to:

Solution:
  • All organisms require food to obtain nutrients such as proteins, fats, vitamins, carbohydrates and minerals.
  • The food that we eat is broken down into simpler forms which release energy which is utilised by the body to perform various functions.
  • Energy from food keeps us warm too.
QUESTION: 10

Which of the following items, you do not drink?

Solution:
  • Bread is a staple food prepared from a dough of flour and water, usually by baking.
  • Our bread provides energy for daily living.

Similar Content

Related tests