Test: Force, Energy & Work - 2


10 Questions MCQ Test Science for Class 4 | Test: Force, Energy & Work - 2


Description
Attempt Test: Force, Energy & Work - 2 | 10 questions in 15 minutes | Mock test for Class 4 preparation | Free important questions MCQ to study Science for Class 4 for Class 4 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

Work is said to be done when ______ produces displacement of a body.

Solution:

Work is said to be done when energy produces displacement of a body.

QUESTION: 2

Energy can be defined as

Solution:

Energy can be defined as the capacity to do work.

QUESTION: 3

Radha pushed a heavy table but failed to move it. Which of the following is TRUE of the above statement?

Solution:

Work is said to be done when an object is displaced or moved from one place to another by the application of force.

QUESTION: 4

If Ravi is able to move the table through a distance, then ____ is said to be done.

Solution:

Work is said to be done only when a push or pull moves something that has weight, through a distance,

QUESTION: 5

A football kicked by a boy rolls on the ground to some distance and stops. The force which stops the ball is

Solution:

The force which stops the ball or which opposes the motion is called frictional force.

QUESTION: 6

When a pin wheel is placed against wind, it begins to spin. This proves that

Solution:

Moving air has energy. Since moving air can make a pin-wheel move, it has energy.

QUESTION: 7

In which of the following electrical energy is used to heat substances?

Solution:

In a Microwave oven, heat energy is used to heat the substances.

QUESTION: 8

The energy used for cycling comes from

Solution:

We get energy in the form of chemical energy from digested food to do work.

QUESTION: 9

The ultimate source of our energy is

Solution:

The ultimate source of energy is the sun.

QUESTION: 10

To do work, we need

Solution:

We need energy to do work.

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code