Test: Going To School - 1


10 Questions MCQ Test EVS for Class 4 | Test: Going To School - 1


Description
This mock test of Test: Going To School - 1 for Class 4 helps you for every Class 4 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 4 Test: Going To School - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Going To School - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 4 students definitely take this Test: Going To School - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Going To School - 1 extra questions, long questions & short questions for Class 4 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

A __________ is a small boat used by children in some parts of Kerala to reach school?

Solution:

In some parts of Kerala, children use a vallam (small wooden boat) to reach school. It is a traditional boat in Kerala which is used to cross small rivers and lakes.

QUESTION: 2

Cement bridge is NOT made up of ?

Solution:

Cement bridge is made of cement, bricks and iron rods. On the other hand, a bamboo bridge is made of bamboo sticks and ropes.

QUESTION: 3

__________ helps the trolley to move across the rope and reach the other side of the river in a short time.

Solution:

A pulley helps the trolley to move across the rope and they reach the other side of the river in a short time.

QUESTION: 4

A pulley make it __________ to pull a bucket from a well?

Solution:

It is easier to pull the bucket using a pulley. It makes it easier to lift things.

QUESTION: 5

Camel-cart is used as a means to go to school in ________?

Solution:

Sand is all around in the desert. It also gets very hot in the day. Children ride in a camel-cart to reach school.

QUESTION: 6

Bullock-cart is pulled by _________?

Solution:

In villages in the plains, children ride bullock- cart. It goes slowly through the green fields. It is pulled by bulls.

QUESTION: 7

Wheels of a bullock cart are made of __________?

Solution:

Bullock carts have wheels made of wood with iron rims.

QUESTION: 8

__________ generally use bicycles to go to school in groups?

Solution:

At first, girls here did not go to school, because it was too far. But now groups of 7-8 girls easily ride bicycles to school even through the difficult roads.

QUESTION: 9

What is Jugad?

Solution:

Jugad vehicle is made by putting together various available parts to serve as a passenger carrier.

QUESTION: 10

Some forests are so thick that even __________ does not pass through?

Solution:

At some places, forests are so thick that even sunlight does not pass through.

Related tests