Test: Living and Non-Living Things- 1


10 Questions MCQ Test Science for Class 3 | Test: Living and Non-Living Things- 1


Description
Attempt Test: Living and Non-Living Things- 1 | 10 questions in 15 minutes | Mock test for Class 3 preparation | Free important questions MCQ to study Science for Class 3 for Class 3 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

Choose the living thing from the pictures shown below.

Solution:
  • Goat is a living thing.
  • Table, balloon and car are non-living things.
QUESTION: 2

The two major categories in which all the things can be categorized are ______.

Solution:

The two major categories in which all the things can be categorized are living and non-living.

QUESTION: 3

Choose the Non-living thing from the pictures shown below.

Solution:
  • Fan is a non-living thing.
  • Squirrel, human and butterfly are living things.
QUESTION: 4

Which one is a characteristic of a living thing?

Solution:

Living things need food to live.

QUESTION: 5

All living things can ____ from one place to the other.

Solution:

All living things can move from one place to the other.

QUESTION: 6

Find the odd one out

Solution:
  • Rabbit is a living thing.
  • Table, aeroplane and fan are non-living things.
QUESTION: 7

A chair cannot move as it is a ______ thing.

Solution:

A chair cannot move as it is a non-living thing.

QUESTION: 8

Living things need food, ______ and water to live.

Solution:

Living things need food, air and water to live.

QUESTION: 9

Plants are______

Solution:

Plants are living things.

QUESTION: 10

What does a living thing breathe in?

Solution:

Living things breathe in air.

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code