Test: My Neighbourhood- 1


10 Questions MCQ Test Social Science for Class 1 | Test: My Neighbourhood- 1


Description
This mock test of Test: My Neighbourhood- 1 for Class 1 helps you for every Class 1 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 1 Test: My Neighbourhood- 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: My Neighbourhood- 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 1 students definitely take this Test: My Neighbourhood- 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: My Neighbourhood- 1 extra questions, long questions & short questions for Class 1 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

We post our letters in the

Solution:

We post our letters in the Letter Box. A letterbox, letterbox, letter plate, letter hole, mail slot, or mailbox is a receptacle for receiving incoming mail at a private residence or business. 

 

QUESTION: 2

A ________ is a place where fire engines are kept

Solution:

Fire Engines are kept in the Fire Stations. They have all the equipment and machines to extinguish the fire and help people in need.

QUESTION: 3

People board a bus or get down from the bus at this stop.

Solution:

A bus stop is a point where a bus route starts or ends, where vehicles stop, turn or reverse, and wait before departing on their return journeys. People board a bus or get down from the bus at this stop.

QUESTION: 4

We can hire taxies and auto-rickshaw from this place.

Solution:

A taxicab stand is a queue area on a street or on private property where taxicabs line up to wait for passengers. We can hire taxies and auto-rickshaw from Taxi Stand.

 

QUESTION: 5

We walk, run, exercise and in this place

Solution:

We walk, run, exercise at parks. Parks provide intrinsic environmental, aesthetic, and recreation benefits to our cities.

QUESTION: 6

We learn to study, draw, sing, dance in

Solution:

School is the basic foundation of knowledge being imparted to a child. We learn to study, draw, sing, dance and many more things in School.

QUESTION: 7

Where does a principal sit?

Solution:

The principal sits and works in Principal’s office. Principal is the head of school and manages everything in a school.

QUESTION: 8

Who looks after our safety?

Solution:

Policeman looks after our safety. Police officers enforce the law by arresting criminals and detecting and preventing crimes.

QUESTION: 9

We should keep our neighborhood

Solution:

We should always keep our neighborhood clean and tidy and should not dirty it.

QUESTION: 10

We should follow _________ rules on the road

Solution:

We should follow the traffic rules on the road. Traffic Rules are for our own safety and well being.

Similar Content

Related tests