Test: My Neighbourhood- 2


10 Questions MCQ Test Social Science for Class 1 | Test: My Neighbourhood- 2


Description
This mock test of Test: My Neighbourhood- 2 for Class 1 helps you for every Class 1 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 1 Test: My Neighbourhood- 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: My Neighbourhood- 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 1 students definitely take this Test: My Neighbourhood- 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: My Neighbourhood- 2 extra questions, long questions & short questions for Class 1 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

At school, you eat ________ with your friends.

Solution:

At school, you eat and share your food which is in your tiffin, with your friends.

QUESTION: 2

We go to school to

Solution:

There are many reasons we go to school. The main reason we attend school is to gain the skills and education needed to live autonomously and successfully. We go to school to learn.

QUESTION: 3

We study in the

Solution:

School is divided into many classrooms. Classroom is the place where we sit, study and learn many things from our course.

QUESTION: 4

We learn to use the computer in the

Solution:

Computer Lab is the place in school having many computers for everyone. We learn to use the computer in the computer lab.

QUESTION: 5

There are swings and slides in the

Solution:

A playground is a place designed to provide an environment for children that facilitates play, typically outdoors. There are swings and slides in the playground.

 

QUESTION: 6

The teacher writes on the

Solution:

The teacher writes on the blackboard and teaches children through it. 

QUESTION: 7

The teachers sit in the

Solution:

In School, Teachers have a place where they can sit and can work when they don't have classes. The place is called the staffroom.

QUESTION: 8

People who live in the neighborhood are our

Solution:

People who live in the neighborhood are our neighbors. We can take help of our neighbors in case of any emergency or need. Neighbors have cordial relations with each other.

QUESTION: 9

We buy fruits, vegetables and other grocery items from the

Solution:

We buy fruits, vegetables, and other grocery items from the market. 

QUESTION: 10

When we are sick we go to

Solution:

When we are sick we go to the hospital. A hospital is a health care institution providing patient treatment with specialized medical and nursing staff and medical equipment.

Similar Content

Related tests