Test: Nelson Mandela - Long Walk To Freedom


15 Questions MCQ Test English Class 10: First Flight | Test: Nelson Mandela - Long Walk To Freedom


Description
This mock test of Test: Nelson Mandela - Long Walk To Freedom for Class 10 helps you for every Class 10 entrance exam. This contains 15 Multiple Choice Questions for Class 10 Test: Nelson Mandela - Long Walk To Freedom (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Nelson Mandela - Long Walk To Freedom quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 10 students definitely take this Test: Nelson Mandela - Long Walk To Freedom exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Nelson Mandela - Long Walk To Freedom extra questions, long questions & short questions for Class 10 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

 It was a celebration of South Africa's first ______ government.

Solution:

For decades this has been the seat of white supremacy, but now It was a celebration of South Africa's first democratic and non racial government.

QUESTION: 2

Why did other countries broke off diplomatic relations with South Africa?

Solution:

The other countries broke off diplomatic relations with South Africa because of Aoarteid policy. This policy created a lasting wound in Nelson’s country.

QUESTION: 3

What was it that the nation needed to be liberated from?

Solution:

The nation needed to be liberated from poverty, gender discrimination and deprivation.

QUESTION: 4

According to Mandela, what is the greatest wealth of a nation?

Solution:

According to Mandela,the greatest wealth of a nation is people of the nation.
 

QUESTION: 5

Which day was the largest gathering of international leaders on South African soil for the installation of South Africa’s first democratic, non-racial government?

Solution:

10th May was the largest gathering of international leaders on South African soil for the installation of South Africa’s first democratic, non-racial government.

QUESTION: 6

Which party did Mandela join?

Solution:

Nelson Mandela joined African National Congress.

QUESTION: 7

What realisations did Mandela have of his boyhood freedom?

Solution:

He began to learn that boyhood freedom is just an illusion.

QUESTION: 8

Why were two National Anthems sung?

Solution:

The day was symbolized for him by singing two national anthems to imply unity and to mark end of rational discrimination.

QUESTION: 9

How did Mandela's hunger for freedom change his life?

Solution:

Mandela's hunger for freedom changed his life by turning from frightened to bold, turning from law-abiding attorney to a criminal and turning a life-loving man to live like a monk.

QUESTION: 10

A man who takes away another man's freedom is _____ 

Solution:

A man who takes away another man's freedom is a prisoner of hatred.

QUESTION: 11

What comes more naturally to heart according to Mandela?

Solution:

Love comes more naturally to heart according to Mandela.

QUESTION: 12

What has Nelson Mandela achieved?

Solution:

Nelson Mandela achieved political emancipation.

QUESTION: 13

What did Mandela learn about courage?

Solution:

Nelson Mandela learned that courage is triumph over fear.

QUESTION: 14

Whom did Mandela wanted to thank but couldn't?

Solution:

Mandela wanted to thank to african patriots who no longer existed but he could not.

QUESTION: 15

"The structure they created formed the basis of one of the harshest, most inhumane, societies the world has ever known." What structure is Mandela talking about?

Solution:

Nelson Mandela is talking about racial domination against the black skinned.