Test: Numbers From One To Nine - 1


10 Questions MCQ Test Mathematics (Maths) for Class 1 | Test: Numbers From One To Nine - 1


Description
This mock test of Test: Numbers From One To Nine - 1 for Class 1 helps you for every Class 1 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 1 Test: Numbers From One To Nine - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Numbers From One To Nine - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 1 students definitely take this Test: Numbers From One To Nine - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Numbers From One To Nine - 1 extra questions, long questions & short questions for Class 1 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

What number comes before?
__ , 8

Solution:

7 comes before 8 in counting.

QUESTION: 2

What number comes in between?
2 , __ , 4

Solution:

1,2,3,4........
In counting, 3 comes between 2 and 4.

QUESTION: 3

Which among the following number is less?

Solution:

0 is less because it comes first in all the numbers given here.
For example: 0,1,2,3,4,5,6,7,8

QUESTION: 4

What number comes last?
9, 7 , 5 , 6

Solution:

5, 6, 7, 9

9 should be the last.

QUESTION: 5

Write the number 9 in words

Solution:

In words, 9 is written as 'N I N E'.

QUESTION: 6

Write the number 7 in words

Solution:

7 is written as 'S E V E N' in words.

QUESTION: 7

Choose the greater number in words?

Solution:

Eight is the greatest from the numbers given here.

QUESTION: 8

What number comes first?
8 , 1 , 4 , 2

Solution:

From the numbers given here 1 comes first.
for example: 1,2,3,4,5,6,7,8......

QUESTION: 9

What number comes after?
5 , __

Solution:

1,2,3,5,6,7....
6 comes after 5.

QUESTION: 10

Match the word "Five" with its number.

Solution:

Word 'five' can be matched with number '5'.