Test: On Killing A Tree


15 Questions MCQ Test English Class 9 | Test: On Killing A Tree


Description
This mock test of Test: On Killing A Tree for Class 9 helps you for every Class 9 entrance exam. This contains 15 Multiple Choice Questions for Class 9 Test: On Killing A Tree (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: On Killing A Tree quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 9 students definitely take this Test: On Killing A Tree exercise for a better result in the exam. You can find other Test: On Killing A Tree extra questions, long questions & short questions for Class 9 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

What does the poet symbolize a tree too?

Solution:

a deep-rooted evil

QUESTION: 2

Can we kill a tree with a simple jab of the knife?

Solution:

no

QUESTION: 3

What does a tree consume to grow?

Solution:

earth

QUESTION: 4

What does a tree absorb in the process of growing?

Solution:

all of the above

QUESTION: 5

What can alone kill a tree?

Solution:

The sun and the air harden and wither the exposed roots of the tree and kill it. The sun and the air are the two essential elements that help in the growth of a tree. Left to themselves, they will never kill a tree. But if the roots are exposed and kept in the sun and air, the tree will wither away and die.

QUESTION: 6

What is needed to be pulled out to kill a tree?

Solution:

root

QUESTION: 7

What does the strength of a tree lie in?

Solution:

root

QUESTION: 8

What is scorching done by?

Solution:

the heat of the sun

QUESTION: 9

Chocking is done in the absence of :

Solution:

air

QUESTION: 10

Where does the root remain hidden for years? 

Solution:

in the earth      

QUESTION: 11

What is related to the death of roots? 

Solution:

all of the above

QUESTION: 12

What happens to a tree’s bleeding bark?

Solution:

it heals soon  

QUESTION: 13

What will again expand to a tree’s full size? 

Solution:

green twigs

QUESTION: 14

 What is needed to kill a tree?

Solution:

pulling out the roots entirely

QUESTION: 15

Who is the poet of the poem ‘On Killing a Tree’?

Solution:

Gieve Patel

Related tests