Test: Our Body- 1


10 Questions MCQ Test Science for Class 1 | Test: Our Body- 1


Description
Attempt Test: Our Body- 1 | 10 questions in 15 minutes | Mock test for Class 1 preparation | Free important questions MCQ to study Science for Class 1 for Class 1 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

We have ______ sense organs.

Solution:

There are five sense organs – eyes, ears, nose, tongue, and skin.

QUESTION: 2

Which part of your body do you use to run?

Solution:

Running starts with the legs.The legs are the two lower limbs of the body. They provide support and a range of movements. 

QUESTION: 3

We can hear with our

Solution:

The ear is the organ that detects sound, it not only serves as a receiver for sound, but also plays a major role in the body's sense of balance and position.

QUESTION: 4

Which part of your body do you use to eat?

Solution:

Mouth help you to eat and stomach help us to digest.

QUESTION: 5

We can smell the flowers with our

Solution:

Your nose lets you smell and it's a big part of why you are able to taste things. The nose is also the main gate to the respiratory system, your body's system for breathing.

QUESTION: 6

How many fingers do we have in both hands?

Solution:

The human hand normally has five digits: four fingers plus one thumb; these are often referred to collectively as five fingers, however, whereby the thumb is included as one of the fingers.

QUESTION: 7

We use our ________ to feel?

Solution:

Skin also plays an important role in regulating your body temperature. It helps prevent dehydration and protects you from the negative effects of too much heat or cold. And it allows your body to feel sensations such as warmth, cold, pressure, itching and pain.

QUESTION: 8

Which part of your body do you use to write?

Solution:

At the end of your arms are your two hands. These hands and the ten fingers that are attached help you pick things up, write and eat.

QUESTION: 9

We can taste with our

Solution:

When you put something in your mouth, they send a message to your brain to give you information about whether the food is salty, sweet, sour, bitter or umami (a meaty, savoury taste). Your sense of smell helps you to taste the flavour of food too.

QUESTION: 10

How many toes are there in each foot?

Solution:

Toes are the digits of the foot. The toe refers to part of the human foot, with five toes present on each human foot. Each toe consists of three phalanx bones, the proximal, middle, and distal, with the exception of the big toe (Latin: Hallux).

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code