Test: Patterns - 2


10 Questions MCQ Test Mathematics for Class 1 | Test: Patterns - 2


Description
This mock test of Test: Patterns - 2 for Class 1 helps you for every Class 1 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 1 Test: Patterns - 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Patterns - 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 1 students definitely take this Test: Patterns - 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Patterns - 2 extra questions, long questions & short questions for Class 1 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Choose the correct option that completes the given pattern.
    

Solution:

The pattern is moving anti-clockwise.

QUESTION: 2

What comes next in the pattern? AABBCCDDAB ______ DAAABBBCCCDDD

Solution:

As the alphabets are repeating twice, then once and then thrice.

QUESTION: 3

Complete the number pattern.

Solution:

The difference between numbers is 7 in decreasing order.

QUESTION: 4

Study the number patterns. Find the missing numbers in empty row. 

Solution:

The difference between numbers of horizontal row is 1 and last number is repeating in next row.

QUESTION: 5

What will be the next to complete the following pattern? 

Solution:

Pattern of 3 apples, and 2 banana is repeating so, next pattern, will be of three apples.

QUESTION: 6

What comes next in the pattern?

Solution:

The difference between the numbers of dots is 1. So, next box will have 5 dots.

QUESTION: 7

What comes in the blank circle? 

Solution:

The difference between numbers is 5. Use skip counting 

QUESTION: 8

Find the missing number.

Solution:

The difference between numbers is 2.

QUESTION: 9

Which one of the following options is correct to complete the numbers in the ladder?
                                                     

Solution:

The difference between numbers is 1.

QUESTION: 10

Study the numbers in the diagrams given below. Identify each pattern. Fill in the missing number in the empty row. 

Solution:

There is difference of 2 between each number of horizontal row.

Similar Content

Related tests