Test: People who help us- 1


10 Questions MCQ Test Social Science for Class 1 | Test: People who help us- 1


Description
Attempt Test: People who help us- 1 | 10 questions in 15 minutes | Mock test for Class 1 preparation | Free important questions MCQ to study Social Science for Class 1 for Class 1 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

Identify the helper in the picture:

Solution:

Farmer: A farmer is a person engaged in agriculture, raising living organisms for food or raw materials. The term usually applies to people who do some combination of raising field crops, orchards, vineyards, poultry, or other livestock. 

QUESTION: 2

Who repairs cars?

Solution:

Mechanic is a skilled worker who repairs and maintains vehicle engines and other machinery.

QUESTION: 3

Who uses this tool?

Solution:

Doctor is a person who is skilled in the science of medicine. He is trained and licensed to treat sick and injured people.

QUESTION: 4

A carpenter makes ___________

Solution:


A person who makes and repairs wooden objects and structures.

QUESTION: 5

Who protects our country?

Solution:


A soldier is one who fights as part of an Army. A soldier can be a conscripted or volunteer enlisted person, a non-commissioned officer, or an officer. Normally associated with an Army. Soldiers are military personnel that participate in ground, sea, or air forces.

QUESTION: 6

Who uses this?

Solution:


A person who teaches, especially in a school. Teacher uses a green/white board to teach students.

QUESTION: 7

A cobbler mends our

Solution:

A cobbler is a person who mends our shoes.

QUESTION: 8

Special clothes worn by people at work

Solution:

Having always the same form, manner, or degree : not varying or variable uniform procedures

QUESTION: 9

We should speak to our helpers _______

Solution:

Politely: in a respectful and considerate manner.

QUESTION: 10

A doctor works in a

Solution:

Hospital: an institution providing medical and surgical treatment and nursing care for sick or injured people.

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code

Download free EduRev App

Track your progress, build streaks, highlight & save important lessons and more!

Related tests