Test: Plants Around Us- 1


10 Questions MCQ Test Online MCQ Tests for Class 2 | Test: Plants Around Us- 1


Description
Attempt Test: Plants Around Us- 1 | 10 questions in 15 minutes | Mock test for Class 2 preparation | Free important questions MCQ to study Online MCQ Tests for Class 2 for Class 2 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

Which of the following plant is a herb?

Solution:
  • Mint is a herb.
QUESTION: 2

Which of these is a creeper?

Solution:
  • Pumpkin is a creeper.
QUESTION: 3

Which of the following statements explain about climbers?

Solution:
  • All the statements are correct about climbess.
QUESTION: 4

Small plants with weak stems are called herbs. Which of the these is a herb?

Solution:
  • Tulsi is a herb.
QUESTION: 5

Which of these is NOT a plant?

Solution:
  • Mushroom is not a plant.
QUESTION: 6

Direction: Select the odd one out

Solution:
  • Pumpkin is a creeper.
  • Money plant, grapevine are climbers, coconut tree is a tall and big tree.
QUESTION: 7

Which of the following statement is true for a herb?

Solution:
  • Herbs are the small plants with soft stem.
QUESTION: 8

Study the given figure. Which of the following best represents X and Y?

Solution:

X-Coconut, Y-Sunflower.

QUESTION: 9

What are the similarities between the plants bearing the flowers as shows?

Solution:
  • Rose and hibiscus plants have woody stem.
QUESTION: 10

Study the flow chart and choose the correct statement.

Solution:
  • 'B' is a Hibiscus plant which is a small plant with woody stem.
Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code