Test: Plants Around Us- 1


10 Questions MCQ Test Science for Class 1 | Test: Plants Around Us- 1


Description
This mock test of Test: Plants Around Us- 1 for Class 1 helps you for every Class 1 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 1 Test: Plants Around Us- 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Plants Around Us- 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 1 students definitely take this Test: Plants Around Us- 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Plants Around Us- 1 extra questions, long questions & short questions for Class 1 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Which of the following trees have strong and woody branches?

Solution:
  • Mango and Neem tree are tall and Big plants.
  • They have strong and woody branches.
  • Where as money plant has soft stem.
QUESTION: 2

Which of the following fruits contain only one seed?

Solution:

Mango fruit contains one seed only.

QUESTION: 3

Which of the following is a feature of Shrubs?

Solution:

Shrubs contain short & bushy stem.

QUESTION: 4

Which of the following plant is a herb?

Solution:
  • Coriander and Tulsi are herbs.
  • Grapevine is a climber.
QUESTION: 5

Which of the following type of plants have soft & weak stem and grow the support of another plant?

Solution:

Climbers have soft & weak stem which needs the support of another plant to grow.

QUESTION: 6

How many number of seeds are present in watermelon?

Solution:

Water-Melon contains many seeds.

QUESTION: 7

Which of the following statement is true?

Solution:
  • Apple contains many seeds.
  • Mango contains one seed.
  • Potato is a vegetables does not contain seed.
QUESTION: 8

Which of the following is a vegetable?

Solution:

Brinjal is a vegetable while pineapple and tomato are fruits.

QUESTION: 9

Which of the following is the most colorful part of a plant which change into fruit?

Solution:

Flowers are the most colorful part of a plant.

QUESTION: 10

Which of the following is an example of big and tall plant?

Solution:
  • Mango & banyan are big and tall plants.
  • Rose is a shrub.

Similar Content

Related tests