Test: Reading Comprehension - 3


5 Questions MCQ Test Class 8 English by VP Classes | Test: Reading Comprehension - 3


Description
This mock test of Test: Reading Comprehension - 3 for Class 8 helps you for every Class 8 entrance exam. This contains 5 Multiple Choice Questions for Class 8 Test: Reading Comprehension - 3 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Reading Comprehension - 3 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 8 students definitely take this Test: Reading Comprehension - 3 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Reading Comprehension - 3 extra questions, long questions & short questions for Class 8 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Flowers have been growing around the world for a very long time. They thrive from the Arctic to the tropical jungles of Asia. Prehistoric people picked them not only for their beauty, but for medicinal purposes. They then learnt to grow them from seeds, and these became the first cultivated flowers. By cultivating seeds, people were able to grow flowers wherever they wanted. Gardens began to flourish with the prettiest, sweetest-smelling flowers. By 3000 BC, Egypt and other Middle Eastern nations were growing a range of garden flowers including jasmine,  lilies and poppies in all their colours and varieties. Flowers were also used by the Egyptians to make perfume.
Today, there is a wide variety of cultivated flowers all over the world. Primrose is the common name for a group of plants which flower in the spring. The cultivated primrose is one of the favourite ornamental garden flowers. They come from wild primrose plants which still grow in woods and by roadsides in Europe. Unfortunately, some other types of flowers are becoming extinct because the land they are planted on is being cleared and used to build farms, towns or cities.
Many countries have annual flower shows. The Chelsea Flower Show in London is one of the most famous. Gardeners from around the world are invited to display miniature gardens and their best flowers at this well-known international exhibition. It occupies a vast area of land and is an event that attracts large crowds each year. Tourists come from all over for this celebration of spring. It is even attended by members of the British royal family.

On the basis of your reading of the passage, choose the correct option:

Q.  Flowers grow and thrive in:

Solution:
QUESTION: 2

Flowers have been growing around the world for a very long time. They thrive from the Arctic to the tropical jungles of Asia. Prehistoric people picked them not only for their beauty, but for medicinal purposes. They then learnt to grow them from seeds, and these became the first cultivated flowers. By cultivating seeds, people were able to grow flowers wherever they wanted. Gardens began to flourish with the prettiest, sweetest-smelling flowers. By 3000 BC, Egypt and other Middle Eastern nations were growing a range of garden flowers including jasmine,  lilies and poppies in all their colours and varieties. Flowers were also used by the Egyptians to make perfume.
Today, there is a wide variety of cultivated flowers all over the world. Primrose is the common name for a group of plants which flower in the spring. The cultivated primrose is one of the favourite ornamental garden flowers. They come from wild primrose plants which still grow in woods and by roadsides in Europe. Unfortunately, some other types of flowers are becoming extinct because the land they are planted on is being cleared and used to build farms, towns or cities.
Many countries have annual flower shows. The Chelsea Flower Show in London is one of the most famous. Gardeners from around the world are invited to display miniature gardens and their best flowers at this well-known international exhibition. It occupies a vast area of land and is an event that attracts large crowds each year. Tourists come from all over for this celebration of spring. It is even attended by members of the British royal family.

On the basis of your reading of the passage, choose the correct option:

Q. Prehistoric people used flowers as a:

Solution:

The line "Prehistoric people picked them not only for their beauty, but for medicinal purposes." from the passage tell that the correct option is A

QUESTION: 3

Flowers have been growing around the world for a very long time. They thrive from the Arctic to the tropical jungles of Asia. Prehistoric people picked them not only for their beauty, but for medicinal purposes. They then learnt to grow them from seeds, and these became the first cultivated flowers. By cultivating seeds, people were able to grow flowers wherever they wanted. Gardens began to flourish with the prettiest, sweetest-smelling flowers. By 3000 BC, Egypt and other Middle Eastern nations were growing a range of garden flowers including jasmine,  lilies and poppies in all their colours and varieties. Flowers were also used by the Egyptians to make perfume.
Today, there is a wide variety of cultivated flowers all over the world. Primrose is the common name for a group of plants which flower in the spring. The cultivated primrose is one of the favourite ornamental garden flowers. They come from wild primrose plants which still grow in woods and by roadsides in Europe. Unfortunately, some other types of flowers are becoming extinct because the land they are planted on is being cleared and used to build farms, towns or cities.
Many countries have annual flower shows. The Chelsea Flower Show in London is one of the most famous. Gardeners from around the world are invited to display miniature gardens and their best flowers at this well-known international exhibition. It occupies a vast area of land and is an event that attracts large crowds each year. Tourists come from all over for this celebration of spring. It is even attended by members of the British royal family.

On the basis of your reading of the passage, choose the correct option:

Q. The first cultivated flowers were grown from:  

Solution:
QUESTION: 4

Flowers have been growing around the world for a very long time. They thrive from the Arctic to the tropical jungles of Asia. Prehistoric people picked them not only for their beauty, but for medicinal purposes. They then learnt to grow them from seeds, and these became the first cultivated flowers. By cultivating seeds, people were able to grow flowers wherever they wanted. Gardens began to flourish with the prettiest, sweetest-smelling flowers. By 3000 BC, Egypt and other Middle Eastern nations were growing a range of garden flowers including jasmine,  lilies and poppies in all their colours and varieties. Flowers were also used by the Egyptians to make perfume.
Today, there is a wide variety of cultivated flowers all over the world. Primrose is the common name for a group of plants which flower in the spring. The cultivated primrose is one of the favourite ornamental garden flowers. They come from wild primrose plants which still grow in woods and by roadsides in Europe. Unfortunately, some other types of flowers are becoming extinct because the land they are planted on is being cleared and used to build farms, towns or cities.
Many countries have annual flower shows. The Chelsea Flower Show in London is one of the most famous. Gardeners from around the world are invited to display miniature gardens and their best flowers at this well-known international exhibition. It occupies a vast area of land and is an event that attracts large crowds each year. Tourists come from all over for this celebration of spring. It is even attended by members of the British royal family.

On the basis of your reading of the passage, choose the correct option:

Q. rimroses originated in:  

Solution:
QUESTION: 5

Flowers have been growing around the world for a very long time. They thrive from the Arctic to the tropical jungles of Asia. Prehistoric people picked them not only for their beauty, but for medicinal purposes. They then learnt to grow them from seeds, and these became the first cultivated flowers. By cultivating seeds, people were able to grow flowers wherever they wanted. Gardens began to flourish with the prettiest, sweetest-smelling flowers. By 3000 BC, Egypt and other Middle Eastern nations were growing a range of garden flowers including jasmine,  lilies and poppies in all their colours and varieties. Flowers were also used by the Egyptians to make perfume.
Today, there is a wide variety of cultivated flowers all over the world. Primrose is the common name for a group of plants which flower in the spring. The cultivated primrose is one of the favourite ornamental garden flowers. They come from wild primrose plants which still grow in woods and by roadsides in Europe. Unfortunately, some other types of flowers are becoming extinct because the land they are planted on is being cleared and used to build farms, towns or cities.
Many countries have annual flower shows. The Chelsea Flower Show in London is one of the most famous. Gardeners from around the world are invited to display miniature gardens and their best flowers at this well-known international exhibition. It occupies a vast area of land and is an event that attracts large crowds each year. Tourists come from all over for this celebration of spring. It is even attended by members of the British royal family.

On the basis of your reading of the passage, choose the correct option:

Q. In which country is the Chelsea Flower Show held ?

Solution:

The Chelsea Flower Show has been held in the grounds of the Royal Hospital Chelsea, London every year since 1913, apart from gaps during the two World Wars. Once Britain's largest flower show (it has now been overtaken by RHS Hampton Court Palace Flower Show), it is still the most prestigious.

Related tests