Test: Reading Comprehension - 7


5 Questions MCQ Test English Class 8 | Test: Reading Comprehension - 7


Description
This mock test of Test: Reading Comprehension - 7 for Class 8 helps you for every Class 8 entrance exam. This contains 5 Multiple Choice Questions for Class 8 Test: Reading Comprehension - 7 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Reading Comprehension - 7 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 8 students definitely take this Test: Reading Comprehension - 7 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Reading Comprehension - 7 extra questions, long questions & short questions for Class 8 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Lionel was in bad shape. He was bloodied and beaten. He was too weak to haul his poor, Broken little body inside the house. By the time Nola saw him; his battered body had already lost too much blood. Lionel, the duck, died a few minutes later. When Nola broke the news to her customers. They were devastated. One elderly gentleman was especially heart-broken. He used to feed Lionel a slice of bread or a biscuit which he kept in his each other’s company. When he heard about Lionel’s death, the old man sat down on the same bench and let the tears run freely down his cheeks. Two weeks later, he was dead.
Nola also had to tell the children who used to play with Lionel on their way to school. Lionel waddled around them, muttering and letting them feel his soft white feathers while they waited for the bus. Some of the children made sympathy cards for Nola. She also received many condolences a few from friends and many from strangers. It was only them that we realized how many friends Lionel had made; how many hearts he had touched. It seemed as if the whole town was mourning his death.
On the basis of your reading of the passage, choose the correct option:

Q. Lionel could not be saved as ______________.

Solution:
QUESTION: 2

Lionel was in bad shape. He was bloodied and beaten. He was too weak to haul his poor, Broken little body inside the house. By the time Nola saw him; his battered body had already lost too much blood. Lionel, the duck, died a few minutes later. When Nola broke the news to her customers. They were devastated. One elderly gentleman was especially heart-broken. He used to feed Lionel a slice of bread or a biscuit which he kept in his each other’s company. When he heard about Lionel’s death, the old man sat down on the same bench and let the tears run freely down his cheeks. Two weeks later, he was dead.
Nola also had to tell the children who used to play with Lionel on their way to school. Lionel waddled around them, muttering and letting them feel his soft white feathers while they waited for the bus. Some of the children made sympathy cards for Nola. She also received many condolences a few from friends and many from strangers. It was only them that we realized how many friends Lionel had made; how many hearts he had touched. It seemed as if the whole town was mourning his death.
On the basis of your reading of the passage, choose the correct option:

Q. One elderly gentleman was especially heart-broken because ______________.

Solution:
QUESTION: 3

Lionel was in bad shape. He was bloodied and beaten. He was too weak to haul his poor, Broken little body inside the house. By the time Nola saw him; his battered body had already lost too much blood. Lionel, the duck, died a few minutes later. When Nola broke the news to her customers. They were devastated. One elderly gentleman was especially heart-broken. He used to feed Lionel a slice of bread or a biscuit which he kept in his each other’s company. When he heard about Lionel’s death, the old man sat down on the same bench and let the tears run freely down his cheeks. Two weeks later, he was dead.
Nola also had to tell the children who used to play with Lionel on their way to school. Lionel waddled around them, muttering and letting them feel his soft white feathers while they waited for the bus. Some of the children made sympathy cards for Nola. She also received many condolences a few from friends and many from strangers. It was only them that we realized how many friends Lionel had made; how many hearts he had touched. It seemed as if the whole town was mourning his death.
On the basis of your reading of the passage, choose the correct option:

Q. The school children were devastated because ______________.

Solution:
QUESTION: 4

Lionel was in bad shape. He was bloodied and beaten. He was too weak to haul his poor, Broken little body inside the house. By the time Nola saw him; his battered body had already lost too much blood. Lionel, the duck, died a few minutes later. When Nola broke the news to her customers. They were devastated. One elderly gentleman was especially heart-broken. He used to feed Lionel a slice of bread or a biscuit which he kept in his each other’s company. When he heard about Lionel’s death, the old man sat down on the same bench and let the tears run freely down his cheeks. Two weeks later, he was dead.
Nola also had to tell the children who used to play with Lionel on their way to school. Lionel waddled around them, muttering and letting them feel his soft white feathers while they waited for the bus. Some of the children made sympathy cards for Nola. She also received many condolences a few from friends and many from strangers. It was only them that we realized how many friends Lionel had made; how many hearts he had touched. It seemed as if the whole town was mourning his death.
On the basis of your reading of the passage, choose the correct option:

Q. Nola received many condolences from friends and strangers. She felt ______________.

Solution:
QUESTION: 5

Lionel was in bad shape. He was bloodied and beaten. He was too weak to haul his poor, Broken little body inside the house. By the time Nola saw him; his battered body had already lost too much blood. Lionel, the duck, died a few minutes later. When Nola broke the news to her customers. They were devastated. One elderly gentleman was especially heart-broken. He used to feed Lionel a slice of bread or a biscuit which he kept in his each other’s company. When he heard about Lionel’s death, the old man sat down on the same bench and let the tears run freely down his cheeks. Two weeks later, he was dead.
Nola also had to tell the children who used to play with Lionel on their way to school. Lionel waddled around them, muttering and letting them feel his soft white feathers while they waited for the bus. Some of the children made sympathy cards for Nola. She also received many condolences a few from friends and many from strangers. It was only them that we realized how many friends Lionel had made; how many hearts he had touched. It seemed as if the whole town was mourning his death.
On the basis of your reading of the passage, choose the correct option:

Q. The word closest in meaning to ‘condolence’ is ______________.

Solution:

Related tests