Test: Relative Pronouns - 1


10 Questions MCQ Test English An Alien Hand Class 7 | Test: Relative Pronouns - 1


Description
This mock test of Test: Relative Pronouns - 1 for Class 7 helps you for every Class 7 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 7 Test: Relative Pronouns - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Relative Pronouns - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 7 students definitely take this Test: Relative Pronouns - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Relative Pronouns - 1 extra questions, long questions & short questions for Class 7 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Complete the sentence.
That is the factory in _______ my Dad used to work.

Solution:

That is the factory in which my Dad used to work

QUESTION: 2

Complete the sentence.
The classmates .......... I studied German decided to give our teacher some flowers.

Solution:

The classmates with whom I studied German decided to give our teacher some flowers

QUESTION: 3

Complete the sentence.
The man with ...... the Inspector was speaking is the notorious diamond thief, Renard.

Solution:

The man with whom the Inspector was speaking is the notorious diamond thief, Renard.  - When a person is the object of a sentence, the correct pronoun to use is 'whom' (The Inspector is speaking to Renard - With whom is the Inspector speaking?).  Because this is considered very formal, you will rarely hear it in spoken English (usually, people use 'who' instead).  It is important to know when to use 'whom', however, for times when you need to be absolutely correct

QUESTION: 4

Complete the sentence.
The woman ...... said hello was my old dance teacher.

Solution:

The woman who said hello was my old dance teacher. Although it can be used to refer to a person, 'that' is not correct as the subject of a clause (i.e. that said hello). You will hear 'that' used incorrectly in informal spoken English, however

QUESTION: 5

Complete the sentence.
Who took the laptop ...... I was working ..... ?

Solution:

Who took the laptop which I was working on? - Many people (including teachers) believe that it is incorrect to end on a preposition ('on') in English.  This is not at all true.  English is a Germanic language - the 'not ending on a preposition rule' only applies to Romance languages (those based on Latin).  'Who took the laptop on which I was working' would sound silly because the grammar is too formal for the context

QUESTION: 6

Complete the sentence.
The train ...... travels directly to Liverpool has been canceled.

Solution:

The train which travels directly to Liverpool has been canceled.  'That' would be incorrect because it would be acting as the subject of the relative clause

QUESTION: 7

Complete the sentence.
Gordon, ...... nephew you met yesterday, will be visiting later.

Solution:

Gordon, whose nephew you met yesterday, will be visiting later

QUESTION: 8

Complete the sentence.
The van, ...... was stopped earlier today by police, turned out to be driven by the men suspected of last week's bank robbery.

Solution:

The van, which was stopped earlier today by police, turned out to be driven by the men suspected of last week's bank robbery

QUESTION: 9

Complete the sentence.
The teacher .......... taught me German will be retiring this year.

Solution:

The teacher who taught me German will be retiring this year

QUESTION: 10

Complete the sentence.
There's the book ...... I thought I'd lost.

Solution:

There's the book that I thought I'd lost - 'which' would also be correct

Related tests