Test: Reproduction in Animals- 1


10 Questions MCQ Test Science for Class 4 | Test: Reproduction in Animals- 1


Description
Attempt Test: Reproduction in Animals- 1 | 10 questions in 15 minutes | Mock test for Class 4 preparation | Free important questions MCQ to study Science for Class 4 for Class 4 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

Which of the following gives birth to babies?

Solution:

Lion is a mammal. Mammals give birth to their young ones and feed them with their milk.

QUESTION: 2

What does an egg yolk contain?

Solution:

Egg yolk contains food for the embryo.

QUESTION: 3

Dolphin is

Solution:

Dolphins are mammals.

QUESTION: 4

Which of these reproduces by laying eggs?

Solution:

Frogs are amphibians. Amphibians reproduce by laying eggs.

QUESTION: 5

Tadpoles resemble

Solution:

A tadpole is the larva of a frog, it resembles the fish.

QUESTION: 6

Which of the following is possessed by a tadpole but not by an adult frog?

Solution:

A tadpole has a tail. The tail is reduced in a frog.

QUESTION: 7

A student observed that birds sit on their eggs before the eggs are hatched into young ones. The reason is

Solution:

Birds sit on eggs to provide warmth to the egg, so that they can hatch out.

QUESTION: 8

The eggs of a frog are called

Solution:

The eggs of frogs are called spawn.

QUESTION: 9

Tadpoles respire through

Solution:

Tadpoles resemble the fish. They respires through gills.

QUESTION: 10

Which of the following insects go through a four-stage life cycle?

Solution:
  • Butterfly go through a four-stage life cycle.
  • The four stages of the monarch butterfly life cycle are the egg, the larvae (caterpillar), the pupa (chrysalis), and the adult butterfly.
Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code