Test: Shapes And Space - 1


20 Questions MCQ Test Mathematics (Maths) for Class 1 | Test: Shapes And Space - 1


Description
This mock test of Test: Shapes And Space - 1 for Class 1 helps you for every Class 1 entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Class 1 Test: Shapes And Space - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Shapes And Space - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 1 students definitely take this Test: Shapes And Space - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Shapes And Space - 1 extra questions, long questions & short questions for Class 1 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

The Arab is talking with the camel. Who is inside the tent?

Solution:

The Arab is inside the tent. Camel is outside

QUESTION: 2

Girl is outside the house in _________.

Solution:

Girl is outside the house in figure 2.

QUESTION: 3

Which one of the two softies is smaller?

Solution:

Softy 1 is smaller. Softy 2 is bigger.

QUESTION: 4

Who is bigger?

 

Solution:

Squirrel is smaller. Cow is bigger.

QUESTION: 5

Which is the biggest tree?

Solution:

Tree 2 is the biggest tree. Tree 1 is the smallest.

QUESTION: 6

Which is the smallest figure?

Solution:

Figure 2 is the smallest figure. Figure 3 is the biggest.

QUESTION: 7

Which pot is at the bottom?

Solution:

Pot 3 is at the bottom.

QUESTION: 8

The girl is at the _______ of the swing.

Solution:

The girl is at the top of the swing.

QUESTION: 9

Red flower is __________ to/from the vase.

Solution:

Red flower is farther from the vase

QUESTION: 10

_______ car is nearest to the house.

Solution:

Blue car is nearest to the house

QUESTION: 11

Who is farthest from the rock ?

Solution:

Mouse is farthest from the rock.

QUESTION: 12

Which lady is nearest to the well?

Solution:

Lady in yellow dress is nearest to the well

QUESTION: 13

The boy is _________ the table.

Solution:

The boy is above the table

QUESTION: 14

The children are _________ the fan.

Solution:

The children are below the fan.

QUESTION: 15

The following shapes are __________.

Solution:

The shapes are similar.

QUESTION: 16

The following objects would _________ when pushed from the top of a swing.

Solution:

The objects would slide when pushed from the top of a swing.

QUESTION: 17

The following objects would _________ when pushed from the top of a swing.

Solution:

The objects would roll when pushed from the top of a swing.

QUESTION: 18

Select the same shape

Solution:
QUESTION: 19

____________ is done by joining with similar shapes.

Solution:

Sorting is done by joining with similar shapes.

QUESTION: 20

Are all the shapes in the following picture sorted?

Solution:

Related tests