Test: Super Senses MCQ - 1


10 Questions MCQ Test EVS Class 5 | Test: Super Senses MCQ - 1


Description
This mock test of Test: Super Senses MCQ - 1 for Class 5 helps you for every Class 5 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 5 Test: Super Senses MCQ - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Super Senses MCQ - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 5 students definitely take this Test: Super Senses MCQ - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Super Senses MCQ - 1 extra questions, long questions & short questions for Class 5 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Ants move in a line because of their sense of

Solution:

Ants move in a line by sensing the smell of the leading ants.

QUESTION: 2

Ants leave behind a ___________ when they move

Solution:

As the ants move, they leave a smell on the ground. The other ants follow the smell to find the way.

QUESTION: 3

Dogs mark their areas by

Solution:

Dogs mark out their own area on the road. They can make out if another dog has come into their area by the smell of its urine or potty (latrine).

QUESTION: 4

Silkworm can find its female by its:-

Solution:

Some male insects can recognise their females by their smell. Silkworm can find its female worm from many kilometres away by her smell.

QUESTION: 5

Name of the bird which has eyes in the front of its head

Solution:

An owl has eyes in front of its head (like in humans).

QUESTION: 6

What is the sleeping time of python?​

Solution:


No. of shaded sectors = 9
So, sleeping time of python = 9 × 2 = 18 hours

QUESTION: 7

How many times does a tiger see better than us at night?

Solution:

A tiger can see six times better at night than most of us.

QUESTION: 8

Why are elephants killed ?

Solution:

Elephants are killed for their tusks

QUESTION: 9

Which of the following animals is endangered?

Solution:

Tigers are killed for mainly for their skin. The number of tigers and many other animals in our country is reducing. There is a danger that some of them will soon disappear.

QUESTION: 10

Sloth bear spends almost how much hours in a day sleeping while hanging upside down on a tree?

Solution:

Sloth bear spends almost 17 hours a day sleeping while hanging upside down on a tree branch. The sloth eats the leaves of the same tree on which it lives. It hardly needs anything else.

Similar Content

Related tests