Test: The Compilation Process - 1


10 Questions MCQ Test Embedded Systems (Web) | Test: The Compilation Process - 1


Description
Attempt Test: The Compilation Process - 1 | 10 questions in 25 minutes | Mock test for Computer Science Engineering (CSE) preparation | Free important questions MCQ to study Embedded Systems (Web) for Computer Science Engineering (CSE) Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

Which of the following function can interpret data in the C language?

Solution:

Explanation: The scanf and printf are the well-known functions in the C language which is used to interpret data and print data respectively.

QUESTION: 2

What is the first stage of the compilation process?

Solution:

Explanation: The pre-processing involves the first stage of the compilation process in which the include files are added. This file defines the standard functions, constants etc and the output is fed to the compiler.

QUESTION: 3

Which of the following produces an assembler file in the compilation process?

Solution:

Explanation: The output of the pre-processor is given to the compiler in which it produces an assembler file from the instruction codes of the processor.

QUESTION: 4

Which file is converted to an object file?

Solution:

Explanation: The output of the pre-processor is given to the compiler which produces an assembler file from the instruction codes of the processor and this possesses libraries. The assembly file is then converted into the object file and this contains the hexadecimal coding.

QUESTION: 5

 Which of the following contains the hexadecimal coding?

Solution:

Explanation: The output of the pre-processor is given to the compiler which produces an assembler file from the instruction codes of the processor and this possesses libraries and then these assembly file is converted into the object file and this possesses the coding of hexadecimal.

QUESTION: 6

Which of the following processes the source code before it goes to the compiler?

Solution:

Explanation: The pre-processor is responsible for processing the source code before it goes to the compiler and this in turn allows the programmer to define variable types, constants, and much other information.

QUESTION: 7

Which of the following allows the programmer to define constants?

Solution:

Explanation: The pre-processor processes the source code before it goes to the compiler and this allows the programmer to define variable types, constants, and much other information.

QUESTION: 8

Which statement replaces all occurrences of the identifier with string?

Solution:

Explanation: # define statement can replace all occurrences of the identifier with string. Similarly, it is able to define the constants, which also make the code easier to understand.

QUESTION: 9

Which of the following has the include file?

Solution:

Explanation: The pre-processor produces the source code before it goes to the compiler and this allows the programmer to define variable types, constants, and much other information. This pre-processor also has include files and combines them into the program source.

QUESTION: 10

Which statement is used to condense the code to improve the eligibility?

Solution:

Explanation: The # define MACRO() statement is used to condense the code for improving the code eligibility or for space reasons.

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code