Test: The Happy Prince - 1


15 Questions MCQ Test English Class 9 | Test: The Happy Prince - 1


Description
This mock test of Test: The Happy Prince - 1 for Class 9 helps you for every Class 9 entrance exam. This contains 15 Multiple Choice Questions for Class 9 Test: The Happy Prince - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: The Happy Prince - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 9 students definitely take this Test: The Happy Prince - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: The Happy Prince - 1 extra questions, long questions & short questions for Class 9 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Name the writer of the story, ‘The Happy Prince’.

Solution:

The Happy Prince and Other Tales (sometimes called The Happy Prince and Other Stories) is a collection of stories for children by Oscar Wilde first published in May 1888. It contains five stories: "The Happy Prince", "The Nightingale and the Rose", "The Selfish Giant", "The Devoted Friend", and "The Remarkable Rocket".

QUESTION: 2

Where was the statue of the Happy Prince put up?

Solution:

The statue of a prince stood on a high platform, overlooking the city.

QUESTION: 3

What was the statue of the Happy Prince covered with?

Solution:

The statue of the Happy Prince stood high above the city. It was covered with gold, its eyes were bright blue jewels, and a red jewel hung from its waist.

QUESTION: 4

What did the statue of the Happy Prince have for its eyes?

Solution:

High above the city, on a tall column, stood the statue of the Happy Prince. He was gilded all over with thin leaves of fine gold, for eyes he had two bright sapphires, and a large red ruby glowed on his sword hilt.

QUESTION: 5

What did the Happy Prince have on his sword-hilt?

Solution:

High above the city, on a tall column, stood the statue of the Happy Prince. He was gilded all over with thin leaves of fine gold, for eyes he had two bright sapphires, and a large red ruby glowed on his sword hilt.

QUESTION: 6

Where did the swallow decide to spend the night?

Solution:

The Swallow was going to Egypt but the Happy Prince persuaded him to stay for a night to help the poor, so the swallow decided to stay under the Statue of the Happy Prince ,between the feet of the Statue.

QUESTION: 7

What happened when the swallow prepared to sleep between the feet of the Happy Prince? 

Solution:

 When the little swallow prepared to go to sleep, three successive drops of water fell upon him.

QUESTION: 8

The swallow looked up when the______drop of water fell on him.

Solution:
QUESTION: 9

What did the swallow see when he looked up?

Solution:

When the little swallow prepared to go to sleep, three successive drops of water fell upon him. The swallow was surprised to see those drops of water. As soon as he looked up, he saw the eyes of the Happy Prince were filled with tears, tears running down his golden cheeks.

QUESTION: 10

How did the swallow feel when he saw the beautiful face of the Happy Prince and the tears in his eyes?

Solution:

When swallow looked at Happy Prince's face, it was looking beautiful in the moonlight. The little bird's heart was filled with pity for the weeping statue.

QUESTION: 11

The swallow asked the Happy Prince why________?

Solution:

The eyes of the Happy Prince were filled with tears, and tears were running down his golden cheeks. His face was so beautiful in the moonlight that the little Swallow was filled with pity. "Who are you?" he said: "I am the Happy Prince." "Why are you weeping then?" asked the Swallow; "you have quite drenched me."

QUESTION: 12

The Happy Prince told the swallow that while he was alive ______.

Solution:

The Happy prince said that when he was alive and he had a human heart, human heart means the heart which beats, is alive, at that time he was not aware what tears were and what sorrow was as he lived in a palace where there was happiness all around.

QUESTION: 13

The Happy Prince said that he could see______.

Solution:
QUESTION: 14

The Happy Prince said that his heart was made of______.

Solution:

The Happy Prince has a heart made of lead, which breaks when his beloved Swallow died of the cold.

QUESTION: 15

The little boy of the seamstress had the fever and was asking his mother for______.

Solution:

The little boy was asking for oranges but his mother had nothing to give him, except water.

Similar Content

Related tests