Test: The Little Fir Tree


10 Questions MCQ Test English for Class 4 | Test: The Little Fir Tree


Description
This mock test of Test: The Little Fir Tree for Class 4 helps you for every Class 4 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 4 Test: The Little Fir Tree (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: The Little Fir Tree quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 4 students definitely take this Test: The Little Fir Tree exercise for a better result in the exam. You can find other Test: The Little Fir Tree extra questions, long questions & short questions for Class 4 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

In the story the shetty looked around and looked for ______

Solution:

Shetty looked around for a shelter because when he was returning home it all of a sudden it began to rain.

QUESTION: 2

Shetty was happy because _____

Solution:

when he looked around for shelter he found a little fir tree that protected him from getting wet in the rain.

QUESTION: 3

Shetty was ________ when all of a sudden it began to rain 

Solution:

Shetty was a returning home when it began to rain.

QUESTION: 4

Shetty said “Thank you, you have been _____ to me”

Solution:

Shetty said “Thank you, you have been kind to me”. He said this because the tree gave him shelter in rain.

QUESTION: 5

Why was the tree sad?

Solution:

The tree was sad because it has leaves like needles and no bird ever made a nest on it.

QUESTION: 6

What happened to the green leaves that were granted to him as a reward?

Solution:

Next morning when the tree saw green leaves it was happy but soon a goat came and ate all the green leaves.

QUESTION: 7

‘Oh dear!’ - said the _____ 

Solution:

‘Oh dear!’ - said the fir tree. I like my old needle-like leaves.

QUESTION: 8

What did the little fir tree ask for in the end?

Solution:

‘Oh dear!’ - said the fir tree. I like my old needle-like leaves best, for goats do not eat them, no man can steal them and the wind will do no harm to them.

QUESTION: 9

A man came along and stole ____

Solution:

A man came and stole the gold leaves of the little fir tree.

QUESTION: 10

Ask for ____ wishes and I will grant them’ said the magician. 

Solution:

Thank you, you have been kind to me. I would like to reward you. ‘Ask for four wishes and i will grant them’ said the magician.

Related tests