Test: The Quarrel - 1


10 Questions MCQ Test English Class 6 (Honeysuckle) | Test: The Quarrel - 1


Description
Attempt Test: The Quarrel - 1 | 10 questions in 20 minutes | Mock test for Class 6 preparation | Free important questions MCQ to study English Class 6 (Honeysuckle) for Class 6 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

With whom did the poetess quarrelled?

Solution: The poetess quarrelled with her brother.
QUESTION: 2

The siblings quarrelled ______.

Solution: The siblings quarrelled over a petty point.
QUESTION: 3

How was the end of the quarrel?

Solution: The end of the quarrel was strong.
QUESTION: 4

Who thumped the poetess on her back in the afternoon?

Solution: Her brother thumped the poetess on her back in the afternoon because they had a fight.
QUESTION: 5

What is the name of the Poet?

Solution: The poem ‘The Quarrel’ is written by Eleanor Farjeon.
QUESTION: 6

The afternoon turned black because the siblings______.

Solution: The afternoon turned black because the siblings had quarrelled.
QUESTION: 7

”One thing ________.

Solution: “One thing led to another”
QUESTION: 8

Who took the initiative to end the quarrel?

Solution: The speaker’s brother took the initiative to end the quarrel.
QUESTION: 9

“We hated _______.”

Solution: “We hate one another”
QUESTION: 10

In the poem who was actually wrong?

Solution: In the end the poetess knew that she was wrong.
Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code