Test: The Summit Within - 1


10 Questions MCQ Test English Class 8 | Test: The Summit Within - 1


Description
Attempt Test: The Summit Within - 1 | 10 questions in 10 minutes | Mock test for Class 8 preparation | Free important questions MCQ to study English Class 8 for Class 8 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

Standing on Everest, Ahluwalia was filled with the emotion of

Solution: Standing on Everest, Ahluwalia was filled with the emotion of much humility.

QUESTION: 2

According to Ahluwalia the man who returns after climbing the mountains is a

Solution: According to Ahluwalia the man who returns after climbing the mountains is a changed man.

QUESTION: 3

People climb mountains because they

Solution: People climb mountains because they feel happy in overcoming obstacles.

QUESTION: 4

Ahluwalia says that mountains are

Solution: Ahluwalia says that mountains are nature at its best.

QUESTION: 5

Seeing a mountain peak from a distance Ahluwalia feels that

Solution: Seeing a mountain peak from a distance Ahluwalia feels that it offers a challenge which is difficult to resist.

QUESTION: 6

While climbing the mountains, the climbers get inspiration from

Solution: While climbing the mountains, the climbers get inspiration from each other.

QUESTION: 7

A climber bows down to God

Solution: A climber bows down to God when he reaches the top.

QUESTION: 8

Name the mountain where the writer had climbed.

Solution: The writer has climbed Mount Everest.

QUESTION: 9

How does the experience of the other summit change one completely?

Solution:

The summit makes the writer more conscious and aware.

 

 

QUESTION: 10

What are the three necessary qualities to reach the summit?

Solution: A person must have Endurance, persistence and willpower to be successful to reach summit.

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code