Test: Three Questions- 1


15 Questions MCQ Test English Honeycomb Class 7 | Test: Three Questions- 1


Description
This mock test of Test: Three Questions- 1 for Class 7 helps you for every Class 7 entrance exam. This contains 15 Multiple Choice Questions for Class 7 Test: Three Questions- 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Three Questions- 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 7 students definitely take this Test: Three Questions- 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Three Questions- 1 extra questions, long questions & short questions for Class 7 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

What will happen if the king knows answers to the three questions?

Solution:

The king came to a thought that if he knew answers to three questions he would never fail.

QUESTION: 2

Why did some people suggest that the king should have a council of wise men?

Solution:

Some people suggested the king to have a council of wise men because They will help him to act at proper time and he will get the answer for his first question.

QUESTION: 3

According to some people who can look into the future?

Solution:

According to some people magicians can look into the future therefore, the king has to go to a magician to get the answer for the first question.

QUESTION: 4

Why did the king not reward anyone?

Solution:

The king was not satisfied and gave no rewards.

QUESTION: 5

Who was known for his wisdom?

Solution:

Hermit was known for his wisdom, he led a simple life.

QUESTION: 6

What is the meaning of council?

Solution:

Council is a group of wise people chosen to give advice.
 

QUESTION: 7

What was hermit doing when the king visited him?

Solution:

The hermit was digging the ground when the king went to him.

QUESTION: 8

Who was the weak bearded man?

Solution:

The weak bearded man was King’s enemy.

QUESTION: 9

What is the most important time in one’s life?

Solution:

The most important time in life is now. It is the most important time because it is the only time we have power to act.

QUESTION: 10

What is the most important business?

Solution:

The most important business is to be a good person, because we were sent into the world for this purpose alone.

QUESTION: 11

One word for ‘took by force’.

Solution:

seized means taken by force.

QUESTION: 12

Why was the king happy when he went out of the hut?

Solution:

The king was happy because he made peace with his enemy easily.

QUESTION: 13

The king went to see the hermit in: 

Solution:

The king was aware that the hermit would meet only simple people. So, he dressed up like an ordinary man, left behind his horse and bodyguards and went to meet the hermit in his hut in the woods all alone.

QUESTION: 14

Why did the king send messengers throughout his kingdom?

Solution:

The king sent his messengers throughout his kingdom to look for wise people.

QUESTION: 15

Who are ‘councillors’ 

Solution:

Councillors are members of council.

Related tests