Test: Verification Of Truth


32 Questions MCQ Test Logical Reasoning (LR) and Data Interpretation (DI) | Test: Verification Of Truth


Description
This mock test of Test: Verification Of Truth for CAT helps you for every CAT entrance exam. This contains 32 Multiple Choice Questions for CAT Test: Verification Of Truth (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Verification Of Truth quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CAT students definitely take this Test: Verification Of Truth exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Verification Of Truth extra questions, long questions & short questions for CAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

A train always has

Solution:

Engine is the part of train without which train can't move.

QUESTION: 2

Yesterday I saw an ice cube which had already melted due to heat of a nearby furnace.

Solution:

Since the ice cube had already melted due to the heat of a nearby furnace so after this ice cannot remain as ice cube.

QUESTION: 3

Which one of the following is always found in 'Bravery'?

Solution:
QUESTION: 4

What is found necessarily in milk?

Solution:

Whiteness is a property of milk. Curd and cream are made from milk and water is put to increase the quantity of milk.

QUESTION: 5

A song always has

Solution:

Rhythmic words make a song.

QUESTION: 6

Which one of the following is always with 'Bargain'?

Solution:

Bargain is only possible when exchange takes place.

QUESTION: 7

Which one of the following a 'Drama' must have?

Solution:
QUESTION: 8

Which one of the following is always found in 'Wonder'?

Solution:
QUESTION: 9

A boy is sitting at the back seat of a car. When the driver suddenly starts moving the car (in forward direction), the boy experiences a backward force?

Solution:

When a car suddenly starts the lower part of the boy's body will be in the motion while his upper will be at rest.

Hence he will always experience backward force:

QUESTION: 10

Disclosure always involves

Solution:

If there is secret then there is disclosure.

QUESTION: 11

A bulb always has

Solution:

Without filament there is no use of bulb so filament is a necessary part of a bulb.

QUESTION: 12

A mirror always

Solution:
QUESTION: 13

Which one of the following is always found in 'Remedy of fault'?

Solution:

Remedy of fault means solution for fault. So, 'fault' is always found in it.

QUESTION: 14

In India a widow can marry her brother-in-law although a man cannot marry the sister of his dead wife:

Solution:

As there is no such tradition hence this will happen sometimes.

QUESTION: 15

A lotus flower always has

Solution:

A flower is complete with its petals so a lotus flower always has flower.

QUESTION: 16

A car always has

Solution:
QUESTION: 17

Danger always involves

Solution:
QUESTION: 18

Which one of the following is always found in 'Phrase'?

Solution:

A phrase always contains a number of words

QUESTION: 19

A disease always has

Solution:
QUESTION: 20

Management always involves

Solution:

Regulation is a rule made by an authority. Management always involves regulation.

QUESTION: 21

If we are going early in the morning towards the south the sun will be visible at our left:

Solution:

Early in the morning the sun is in the direction of east. If we are going towards the south, our face will be in the direction of South and our left hand will be in the direction of east.

Hence if we go early in the morning towards the south the sun will always be visible at our left.

QUESTION: 22

My ten years old niece is taller than my twelve years old son:

Solution:

Sometime younger children become gain better height than elder children.

QUESTION: 23

What is always in worry?

Solution:
QUESTION: 24

Which one of the following is always associated with 'tree'?

Solution:
QUESTION: 25

A camera always has

Solution:
QUESTION: 26

What is found necessarily in a race?

Solution:
QUESTION: 27

What is found necessarily in game?

Solution:
QUESTION: 28

Which one of the following is always found in factories?

Solution:

Workers work in factories. So workers will always be found in factories.

QUESTION: 29

A hill always has

Solution:
QUESTION: 30

Which one of the following is always in 'Sentiment'?

Solution:
QUESTION: 31

Controversy always involves

Solution:

Controversy occurs when there is disagreement.
 

QUESTION: 32

30. What is found necessarily in newspaper?

Solution:

News is the basic information in a newspaper.

Related tests