Test: Vocabulary- 1


10 Questions MCQ Test Verbal Aptitude Basics Duplicated | Test: Vocabulary- 1


Description
This mock test of Test: Vocabulary- 1 for CAT helps you for every CAT entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for CAT Test: Vocabulary- 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Vocabulary- 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CAT students definitely take this Test: Vocabulary- 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Vocabulary- 1 extra questions, long questions & short questions for CAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

The play was long and uninteresting, so I was ____________

Solution:

'Bored' and 'boring' can be used as adjectives, but they describe things in different ways.
Examples:
(i) I feel bored because this TV programme is boring.
(ii) I'm not bored, but it is getting late.

QUESTION: 2

After working hard all day long Tom was really ____________.

Solution:

Tom was exhausted. It means he was too tired to work anymore.

QUESTION: 3

If you are discharged, you leave ____________.

Solution:

Being discharged from hospital. Each hospital will have its own discharge policy. Once you are admitted to hospital, your treatment plan, including details for discharge or transfer, is developed and discussed with you. A discharge assessment will determine whether you need more care after you leave the hospital.

QUESTION: 4

To resume negotiations means to :

Solution:
  • Break off negotiations (=stop them). The two companies have broken off negotiations on the deal.
  • Resume negotiations (=start them again)
QUESTION: 5

"Could you fill me in?" means :

Solution:

Fill someone in (on someone or something).
To tell someone the details about someone or something.
Example: 
(i) Please fill me in on what happened last night.
(ii) Please fill in the committee on the details.

QUESTION: 6

They arrived ____________ to see the beginning of the match.

Solution:
  • Just at the time of the beginning of the match would be correct.
     
  • Just in time to see the beginning of the match is correct.
     
  • Third option is incorrect completely.
QUESTION: 7

Finding a/an ____________ candidate for the job is not easy.

Solution:

The correct answer should be 'a' because in the question it is given that finding a/an....
that means the word should start with a vowel.
So, the correct answer is Appropriate.

QUESTION: 8

You can always rely on Alex. He is very _____________.

Solution:

Dependable means trustworthy and reliable.

QUESTION: 9

In wartime there is often a ____________ of food.

Solution:

During war time food will be present but there will be lacking quantity which do not fulfill the necessary food and leads to shortage of food.

QUESTION: 10

In spite of his __________ Stevie Wonder became a top singer.

Solution:

Disability is the answer to the question. It is because a person became a top singer because of his hard works and talent.

Similar Content

Related tests