Security, Networking Quiz


15 Questions MCQ Test Placement Papers - Technical & HR Questions | Security, Networking Quiz


Description
This mock test of Security, Networking Quiz for Quant helps you for every Quant entrance exam. This contains 15 Multiple Choice Questions for Quant Security, Networking Quiz (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Security, Networking Quiz quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Quant students definitely take this Security, Networking Quiz exercise for a better result in the exam. You can find other Security, Networking Quiz extra questions, long questions & short questions for Quant on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Which of the following is true regarding access lists applied to an interface?

Solution: A Cisco router has rules regarding the placement of access lists on a router interface. You can place one access list per direction for each layer 3 protocol configured on an interface.
QUESTION: 2

Which of the following is an example of a standard IP access list?

Solution: Standard IP access lists use the numbers 1-99 and 1300-1999 and filter based on source IP address only. Option C is incorrect because the mask must be in wildcard format.
QUESTION: 3

Which command would you use to apply an access list to a router interface?

Solution: To apply an access list, the proper command is ip access-group 101 in.
QUESTION: 4

You need to create an access list that will prevent hosts in the network range of 192.168.160.0 to 192.168.191.0. Which of the following lists will you use?

Solution: The range of 192.168.160.0 to 192.168.191.0 is a block size of 32. The network address is 192.168.160.0 and the mask would be 255.255.224.0, which for an access list must be a wildcard format of 0.0.31.255. The 31 is used for a block size of 32. The wildcard is always one less than the block size.
QUESTION: 5

You are working on a router that has established privilege levels that restrict access to certain functions. You discover that you are not able to execute the command show running-configuration. How can you view and confirm the access lists that have been applied to the Ethernet 0 interface on your router?

Solution: The only command that shows which access lists have been applied to an interface is show ip interface Ethernet 0. The command show access-lists displays all configured access lists, and show ip access-lists displays all configured IP access lists, but neither command indicates whether the displayed access lists have been applied to an interface.
QUESTION: 6

What command will permit SMTP mail to only host 1.1.1.1?

Solution: When trying to find the best answer to an access-list question, always check the access-list number and then the protocol. When filtering to an upper-layer protocol, you must use an extended list, numbers 100-199 and 2000-2699. Also, when you filter to an upper-layer protocol, you must use either tcp or udp in the protocol field. If it says ip in the protocol field, you cannot filter to an upper-layer protocol. SMTP uses TCP.
QUESTION: 7

You want to create a standard access list that denies the subnet of the following host: 172.16.50.172/20. Which of the following would you start your list with?

Solution: First, you must know that a /20 is 255.255.240.0, which is a block size of 16 in the third octet. Counting by 16s, this makes our subnet 48 in the third octet, and the wildcard for the third octet would be 15 since the wildcard is always one less than the block size.
QUESTION: 8

What router command allows you to determine whether an IP access list is enabled on a particular interface?

Solution: Only the show ip interface command will tell you which interfaces have access lists applied. show access-lists will not show you which interfaces have an access list applied.
QUESTION: 9

You want to create a standard access list that denies the subnet of the following host: 172.16.144.17/21. Which of the following would you start your list with?

Solution: First, you must know that a /21 is 255.255.248.0, which is a block size of 8 in the third octet. Counting by eight, this makes our subnet 144 in the third octet, and the wildcard for the third octet would be 7 since the wildcard is always one less than the block size.
QUESTION: 10

You have created a named access list called Blocksales. Which of the following is a valid command for applying this to packets trying to enter interface s0 of your router?

Solution: Using a named access list just replaces the number used when applying the list to the router's interface. ip access-group Blocksales in is correct.
QUESTION: 11

You want to create a standard access list that denies the subnet of the following host: 172.16.198.94/19. Which of the following would you start your list with?

Solution: First, you must know that a /19 is 255.255.224.0, which is a block size of 32 in the third octet. Counting by 32, this makes our subnet 192 in the third octet, and the wildcard for the third octet would be 31 since the wildcard is always one less than the block size.
QUESTION: 12

You configure the following access list:

access-list 110 deny tcp 10.1.1.128 0.0.0.63 any eq smtp
access-list 110 deny tcp any eq 23
int ethernet 0
ip access-group 110 out
What will the result of this access list be?
Solution: If you add an access list to an interface and you do not have at least one permit statement, then you will effectively shut down the interface because of the implicit deny any at the end of every list.
QUESTION: 13

If you wanted to deny all Telnet connections to only network 192.168.10.0, which command could you use?

Solution: The extended access list ranges are 100-199 and 2000-2699, so the access-list number of 100 is valid. Telnet uses TCP, so the protocol TCP is valid. Now you just need to look for the source and destination address. Only the third option has the correct sequence of parameters. Answer B may work, but the question specifically states "only" to network 192.168.10.0, and the wildcard in answer B is too broad.
QUESTION: 14

Which of the following access lists will allow only HTTP traffic into network 196.15.7.0?

Solution: The first thing to check in a question like this is the access-list number. Right away, you can see that the second option is wrong because it is using a standard IP access-list number. The second thing to check is the protocol. If you are filtering by upper-layer protocol, then you must be using either UDP or TCP; this eliminates the fourth option. The third and last answers have the wrong syntax.
QUESTION: 15

Which router command allows you to view the entire contents of all access lists?

Solution: The show access-lists command will allow you to view the entire contents of all access lists, but it will not show you the interfaces to which the access lists are applied.

Similar Content

Related tests