Wide Area Networks, Networking Quiz


15 Questions MCQ Test Placement Papers - Technical & HR Questions | Wide Area Networks, Networking Quiz


Description
This mock test of Wide Area Networks, Networking Quiz for Quant helps you for every Quant entrance exam. This contains 15 Multiple Choice Questions for Quant Wide Area Networks, Networking Quiz (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Wide Area Networks, Networking Quiz quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Quant students definitely take this Wide Area Networks, Networking Quiz exercise for a better result in the exam. You can find other Wide Area Networks, Networking Quiz extra questions, long questions & short questions for Quant on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

When setting up Frame Relay for point-to-point subinterfaces, which of the following must not be configured?

Solution: It is very important to remember when studying the CCNA exam objectives, and when configuring Frame Relay with point-to-point subinterfaces, that you do not put an IP address on the physical interface.
QUESTION: 2

The Acme Corporation is implementing dial-up services to enable remote-office employees to connect to the local network. The company uses multiple routed protocols, needs authentication of users connecting to the network, and since some calls will be long distance, needs callback support. Which of the following protocols is the best choice for these remote services?

Solution: PPP is your only option, as HDLC and Frame Relay do not support these types of business requirements. PPP provides dynamic addressing, authentication using PAP or CHAP, and callback services.
QUESTION: 3

Which command will display the CHAP authentication process as it occurs between two routers in the network?

Solution: The command debug ppp authentication will show you the authentication process that PPP uses between point-to-point connections.
QUESTION: 4

You need to configure a router for a Frame Relay connection to a non-Cisco router. Which of the following commands will prepare the WAN interface of the router for this connection?

Solution: If you have a Cisco router on one side of a Frame Relay network and a non-Cisco router on the other side, you would need to use the Frame Relay encapsulation type of IETF. The default is Cisco encapsulation, which means that a Cisco router must be on both sides of the Frame Relay network.
QUESTION: 5

Which WAN encapsulations can be configured on an asynchronous serial connection?

  1. PPP
  2. ATM
  3. HDLC
  4. SDLC
  5. Frame Relay
Solution: Please do not freak out because ATM is an answer to this question. ATM is not covered in depth on the CCNA exam. PPP is mostly used for dial-up (async) services, but ATM could be used as well, though it typically is not used anymore since PPP is so efficient.
QUESTION: 6

Which encapsulations can be configured on a serial interface?

  1. Ethernet
  2. Token Ring
  3. HDLC
  4. Frame Relay
  5. PPP
Solution: Ethernet and Token Ring are LAN technologies and cannot be configured on a serial interface. PPP, HDLC, and Frame Relay are layer 2 WAN technologies that are typically configured on a serial interface.
QUESTION: 7

Suppose that you have a customer who has a central HQ and six branch offices. They anticipate adding six more branches in the near future. They wish to implement a WAN technology that will allow the branches to economically connect to HQ and you have no free ports on the HQ router. Which of the following would you recommend?

Solution: The key is "there are no free ports" on your router. Only Frame Relay can provide a connection to multiple locations with one interface, and in an economical manner no less.
QUESTION: 8

Which of the following command options are displayed when you use the Router# show frame-relay ? command?

  1. dlci
  2. neighbors
  3. lmi
  4. pvc
  5. map
Solution: The show frame-relay ? command provides many options, but the options available in this question are lmi, pvc, and map.
QUESTION: 9

In which of the following technologies is the term HFC used?

Solution: In a modern network, hybrid fibre-coaxial (HFC) is a telecommunications industry term for a network that incorporates both optical fiber and coaxial cable to create a broadband network.
QUESTION: 10

A default Frame Relay WAN is classified as what type of physical network?

Solution: Frame Relay, by default, is a non-broadcast multi-access (NBMA) network, which means that broadcasts, such as RIP updates, will not be forwarded across the link by default.
QUESTION: 11

Which of the following describes the creation of private networks across the Internet, enabling privacy and tunneling of non-TCP/IP protocols?

Solution: A allows the creation of private networks across the Internet, enabling privacy and tunneling of non-TCP/IP protocols. A VPN can be set up across any type of link.
QUESTION: 12

Which of the following describes an industry-wide standard suite of protocols and algorithms that allows for secure data transmission over an IP-based network that functions at the layer 3 Network layer of the OSI model?

Solution: IPSec is an industry-wide standard suite of protocols and algorithms that allows for secure data transmission over an IP-based network that functions at the layer 3 Network layer of the OSI model.
QUESTION: 13

Which of the following uses ATM as the Data Link layer protocol that's terminated at what's known as the DSLAM?

Solution: ATM is the Data-Link layer protocol that's typically used over the DSL layer 1 connection from the CPE and terminated at what's known as the DSLAM-an ATM switch that contains DSL interface cards, or ATU-Cs.
QUESTION: 14

When a router is connected to a Frame Relay WAN link using a serial DTE interface, how is the clock rate determined?

Solution: Clocking on a serial interface is always provided by the CSU/DSU (DCE device). However, if you do not have a CSU/DSU in your nonproduction test environment, then you need to supply clocking with the clock rate command on the serial interface of the router with the DCE cable attached.
QUESTION: 15

Which command is required for connectivity in a Frame Relay network if Inverse ARP is not operational?

Solution: If you have a router in your Frame Relay network that does not support IARP, you must create Frame Relay maps on your router, which provide known DLCI-to-IP address mappings.

Related tests