Test: A Tale Of Two Birds - 2


20 Questions MCQ Test English (A Pact with the Sun) Class 6 | Test: A Tale Of Two Birds - 2


Description
This mock test of Test: A Tale Of Two Birds - 2 for Class 6 helps you for every Class 6 entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Class 6 Test: A Tale Of Two Birds - 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: A Tale Of Two Birds - 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 6 students definitely take this Test: A Tale Of Two Birds - 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: A Tale Of Two Birds - 2 extra questions, long questions & short questions for Class 6 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Who lived in a forest?

Solution: The mother bird lived in a forest with her two newborn babies.
QUESTION: 2

What did the king do after listening to the wicked brown bird’s talk?

Solution: The king rode away on his horse after listening to the wicked brown bird.
QUESTION: 3

The second bird made his nest

Solution: The second bird made his nest on a tree near rishi’s ashram.
QUESTION: 4

What happened in the forest?

Solution: There was a storm in the forest.
QUESTION: 5

The king was amazed by the birds_______.

Solution: The king was amazed as the birds looked alike.
QUESTION: 6

Where did the king come?

Solution: The king wet so deep i the forest that he came to the other side of the forest.
QUESTION: 7

Where did the king do next?

Solution: The king went to Rishi’s ashram next.
QUESTION: 8

One of the birds found home near a cave of ________________.

Solution: One of the birds found home near a cave of robbers.
QUESTION: 9

What did not come along with the storm?

Solution: That day there was big storm and there was thunder, lightening and rain.
QUESTION: 10

Where did the second bird welcome the king?

Solution:

The second bird welcomed the king to rishi’s ashram.

QUESTION: 11

Where did the mother bird have her nest?

Solution: The mother bird had her nest in a tall, shady tree.
QUESTION: 12

What did the king see on the tree?

Solution: The king saw a bird on the tree.
QUESTION: 13

The king went to the forest to hunt _____.

Solution: The king went to the forest to hunt a deer.
QUESTION: 14

Who asked the king to share his food?

Solution: Rishi asked the king to share his food and tell more about the birds.
QUESTION: 15

Who said these lines to rishi , “how each had behaved so differently thought they looked so alike”.

Solution: The king said these lines to rishi “how each had behaved so differently though they looked so alike” as he saw the birds that looked alike but behaved differently.
QUESTION: 16

What storm did to the two birds?

Solution: The storm separated the two birds and carried them to the other side of the forest.
QUESTION: 17

How did the two birds live before being separated ?

Solution: Before being separated, the two birds lived with their mother. The mother had made a nest in a tall tree. There it kept her young ones and looked after them.
QUESTION: 18

What was the colour of the wicked bird?

Solution: The colour of the bird was brown.
QUESTION: 19

What did the king heard suddenly?

Solution: The kind suddenly heard a gentle voice.
QUESTION: 20

What does the story teach us?

Solution: The story teaches us to keep company with good people.

Related tests