Test: The Old-Clock Shop - 2


20 Questions MCQ Test English (A Pact with the Sun) Class 6 | Test: The Old-Clock Shop - 2


Description
This mock test of Test: The Old-Clock Shop - 2 for Class 6 helps you for every Class 6 entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Class 6 Test: The Old-Clock Shop - 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: The Old-Clock Shop - 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 6 students definitely take this Test: The Old-Clock Shop - 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: The Old-Clock Shop - 2 extra questions, long questions & short questions for Class 6 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

_______ had arrived .

Solution:

Christmas eve had arrived. 

QUESTION: 2

Who was deaf?

Solution: Ray, the owner of the shop was deaf.
QUESTION: 3

When did Ray feel fear ?

Solution: Ray felt fear when the old man approached the counter .
QUESTION: 4

Who remained at the door?

Solution: The young man remained at the door
QUESTION: 5

Who said ‘be still’?

Solution: Ray’s inner voice said to himself ‘be still’.
QUESTION: 6

What is the name of the owner? 

Solution: The owner of the shop was Ray.
QUESTION: 7

The watch has ‘great powers’ as

Solution: The watch has ‘great powers’ as it helped the men in need
QUESTION: 8

The ‘unfriendly face’ of the visitor changed ______ in the end.

Solution: The ‘unfriendly face’ of the visitor changed to a truly friendly image
QUESTION: 9

Who got fifty dollar?

Solution: The visitors got fifty dollars in exchange for a watch.
QUESTION: 10

Giving a fifty dollar note showed

Solution: Giving fifty dollar showed Ray’s generosity.
QUESTION: 11

How Ray communicated with the visitor? 

Solution: Ray communicated with the visitors by using a notepad.
QUESTION: 12

Ray is an _____ man. 

Solution: Ray was a young man.
QUESTION: 13

What were the intentions of the visitors? 

Solution: The intentions of the visitors were to rob.
QUESTION: 14

How did Ray communicate with the old man?

Solution: Ray communicated with the old man through writing.
QUESTION: 15

The older of the two who appeared at the old clock shop’s door was _____.

Solution: The older of the two who appeared at the old clock shop’s door was about fifty.
QUESTION: 16

Paying attention to the shape of ____.

Solution: Paying attention to the shape of the gun and restless hand in the man's coat pocket.
QUESTION: 17

What did Ray notice in the grey eyes of the old man?

Solution: Ray noticed a little shame in the eyes of the old man. 

 

QUESTION: 18

Ray’s back of neck was hit by?

Solution: A cold rush of cold air cam from the front door and hit the back of his neck.
QUESTION: 19

The young man remained ______.

Solution:

The young man remained at the door. 

QUESTION: 20

What did Ray try to tell with the gestures?

Solution: Ray tries to tell that he was deaf with the help of gestures.

Related tests