Transitive And Intransitive Verbs - Practice (MCQ)


10 Questions MCQ Test English Grammar | Transitive And Intransitive Verbs - Practice (MCQ)


Description
This mock test of Transitive And Intransitive Verbs - Practice (MCQ) for Verbal helps you for every Verbal entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Verbal Transitive And Intransitive Verbs - Practice (MCQ) (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Transitive And Intransitive Verbs - Practice (MCQ) quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Verbal students definitely take this Transitive And Intransitive Verbs - Practice (MCQ) exercise for a better result in the exam. You can find other Transitive And Intransitive Verbs - Practice (MCQ) extra questions, long questions & short questions for Verbal on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Multiple Choice Questions (MCQ) with solutions are available for Practice, which would help you prepare for "Transitive and Intransitive Verbs" under English Language Grammar. You can practice these practice quizzes as per your speed and improvise the topic. The same topic is covered under various competitive examinations like - CAT, GMAT, Bank PO, SSC and other competitive examinations.

 

Q. Choose the sentence that does not have a transitive verb.

Solution:

There is no object for the verb 'shimmers'. All the other options have an object for their respective verbs - 'lion', 'books' and 'poem'

QUESTION: 2

Choose the sentence that does not have an intransitive verb.

Solution:

In answer to the question 'what do girls wear' you get the answer 'skirts'. This option has an object whereas all the other options do not have an object

QUESTION: 3

Choose the sentence that does not have a transitive verb.

Solution:

There is no object for the verb 'walks'. All the other options have an object for their respective verbs - 'picture', 'chocolates' and 'half marathon'

QUESTION: 4

Choose the sentence that does not have an intransitive verb.

Solution:

In answer to the question 'what did you see' you get the answer 'a movie'. This option has an object whereas all the other options do not have an object

QUESTION: 5

Choose the sentence that does not have a transitive verb.

Solution:

There is no object for the verb 'laughed'. All the other options have an object for their respective verbs - 'bouquet', 'me' and 'my question'

QUESTION: 6

Choose the sentence that does not have an intransitive verb.

Solution:

In answer to the question 'what does the farmer grow' you get the answer 'wheat'. This option has an object whereas all the other options do not have an object

QUESTION: 7

Choose the sentence that does not have a transitive verb.

Solution:

There is no object for the verb 'selling'. All the other options have an object for their respective verbs. Note that 'selling' is appearing both as an intransitive verb and a transitive verb. There are many more verbs that can be used as an intransitive verb or a transitive verb

QUESTION: 8

Choose the sentence that does not have an intransitive verb.

Solution:

In answer to the question 'what does the customer buy' you get the answer 'pancakes'. This option has an object whereas all the other options do not have an object. Note that 'buying' is appearing both as an intransitive verb and a transitive verb. There are many more verbs that can be used as an intransitive verb or a transitive verb.

QUESTION: 9

Choose the sentence that does not have a transitive verb.

Solution:

There is no object for the verb 'telephoned'. All the other options have an object for their respective verbs. Note that 'telephoned' is appearing both as an intransitive verb and a transitive verb. There are many more verbs that can be used as an intransitive verb or a transitive verb

QUESTION: 10

Choose the sentence that does not have an intransitive verb.

Solution:

In answer to the question 'what does the telecaller answer' you get the answer 'questions'. This option has an object whereas all the other options do not have an object. Note that 'answering' is appearing both as an intransitive verb and a transitive verb. There are many more verbs that can be used as an intransitive verb or a transitive verb