Transitive And Intransitive Verbs - Test (MCQ)


10 Questions MCQ Test English Grammar | Transitive And Intransitive Verbs - Test (MCQ)


Description
This mock test of Transitive And Intransitive Verbs - Test (MCQ) for CAT helps you for every CAT entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for CAT Transitive And Intransitive Verbs - Test (MCQ) (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Transitive And Intransitive Verbs - Test (MCQ) quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CAT students definitely take this Transitive And Intransitive Verbs - Test (MCQ) exercise for a better result in the exam. You can find other Transitive And Intransitive Verbs - Test (MCQ) extra questions, long questions & short questions for CAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

State whether the verbs in the following sentences are used transitively or intransitively.

Q. Heat expands metals.

Solution:

Transitive verb – expands ( object – metals)

QUESTION: 2

State whether the verbs in the following sentences are used transitively or intransitively.

Metals expand on heating.

Solution:

Intransitive verb – expand

QUESTION: 3

State whether the verbs in the following sentences are used transitively or intransitively.

The driver stopped the car.

Solution:

Transitive verb – stopped (object – car)

QUESTION: 4

State whether the verbs in the following sentences are used transitively or intransitively.

The car stopped abruptly.

Solution:

Intransitive verb – stopped

QUESTION: 5

State whether the verbs in the following sentences are used transitively or intransitively.

You must speak the truth.

Solution:

Transitive verb – speak (object – truth)

QUESTION: 6

State whether the verbs in the following sentences are used transitively or intransitively.
You must speak loudly.

Solution:

 Intransitive verb – speak

QUESTION: 7

State whether the verbs in the following sentences are used transitively or intransitively.

The boy is flying the kite.

Solution:

Transitive verb – is flying (object – kite)

QUESTION: 8

State whether the verbs in the following sentences are used transitively or intransitively.

The birds are flying in the sky.

Solution:

Intransitive verb – are flying

QUESTION: 9

State whether the verbs in the following sentences are used transitively or intransitively.

The rider fell off the horse and broke his arm.

Solution:

Intransitive verb – fell off

QUESTION: 10

State whether the verbs in the following sentences are used transitively or intransitively.

The woodcutter felled a huge tree.

Solution:

Transitive verb – felled (object – tree)