Test: Helen Keller


10 Questions MCQ Test English for Class 4 | Test: Helen Keller


Description
Attempt Test: Helen Keller | 10 questions in 10 minutes | Mock test for Class 4 preparation | Free important questions MCQ to study English for Class 4 for Class 4 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

When was Helen Keller born? 

Solution:

Helen keller was born in the summer of 1880.

QUESTION: 2

‘Helen could not _____ and ____’

Solution:

Helen was deaf and blind. She could not hear or see.

QUESTION: 3

Helen was a _____ girl.

Solution:

Helen was a bright and smart girl.

QUESTION: 4

How did Helen express her anger?

Solution:

When Helen was angry she started to grow wild, She would not let anyone comb her hair, her clothes were dirty. Sometimes she even lay on the floor and kicked her feet.

QUESTION: 5

Miss Sullivan was _____ but ____.

Solution:

Miss Sullivan was Helen's teacher who helped her speak and understand. Hellen liked her, she was strict but kind.

QUESTION: 6

“Something is wrong,” said Helen’s mother. What was wrong with Helen?

Solution:

Helen became blind and deaf due to her illness and fever. That is why, her mother said, “Something is wrong.”

QUESTION: 7

Which body part of Helen Did Miss Sullivan put into running water?

Solution:

When the teacher put Helen’s hand into running water, she learnt the new word WATER. She also understood the meaning of water, as she found it wet and running down her hand when she touched it.

QUESTION: 8

‘Give the poor child what she wants’, who said these lines?

Solution:

Helen’s father said these lines ‘ ‘Give the poor child what she wants’.

QUESTION: 9

Her parents felt ____ for her.

Solution:

Her parents felt sorry for her.

QUESTION: 10

Who was Miss Sullivan?

Solution:

Miss Sullivan was Helen's teacher.

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code

Download free EduRev App

Track your progress, build streaks, highlight & save important lessons and more!