Test: The Scholars Mother Tongue


10 Questions MCQ Test English for Class 4 | Test: The Scholars Mother Tongue


Description
Attempt Test: The Scholars Mother Tongue | 10 questions in 10 minutes | Mock test for Class 4 preparation | Free important questions MCQ to study English for Class 4 for Class 4 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

‘The _______ pundit once visited the court of Akbar.’

Solution:

The learned pundit once visited the court of Akbar. He told everyone that he has mastery over many different languages.

QUESTION: 2

By whom was Pundit’s challenge taken?

Solution:

when everyone failed the challenge was taken by Birbal.

QUESTION: 3

When did Birbal go to the pundit's room?

Solution:

Birbal went to the pundit's room at night.

QUESTION: 4

What was Pundit’s mother tongue?

Solution:

telgu was pundit’s mother tongue, he accepted this in the court of Akbar.

QUESTION: 5

What did king Akbar ask Birbal?

Solution:

king Akbar asked Birbal ‘How did you find the truth?’.

QUESTION: 6

‘He _____ into pundit’s ear and _____ it with feather.’

Solution:

‘He whispered into pundit’s ear and tickled it with feather.’

QUESTION: 7

The pundit had mastery in which of the following?

Solution:

The pundit was proud because he had mastery over many different languages.

QUESTION: 8

Why did Birbal go to the pundit's room at night?

Solution:

Birbal went to the pundit's room at night to find out the truth.

QUESTION: 9

‘In ______ times, a person speaks only his mother tongue’

Solution:

Birbal answered ‘‘In difficult times, a person speaks only his mother tongue’.

QUESTION: 10

‘The pundit was ______ and _____ the truth.’

Solution:

‘The pundit was surprised and accepted  the truth.’

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code