Test: Staffing - 2


20 Questions MCQ Test Business Studies (BST) Class 12 | Test: Staffing - 2


Description
This mock test of Test: Staffing - 2 for Commerce helps you for every Commerce entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Commerce Test: Staffing - 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Staffing - 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Commerce students definitely take this Test: Staffing - 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Staffing - 2 extra questions, long questions & short questions for Commerce on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Expand HRM __________

Solution:

Human resource management (HRM or HR) is the strategic approach to the effective management of organization workers so that they help the business gain a competitive advantage, Commonly referred to as the HR Department, it is designed to maximize employee performance in service of an employer's strategic objectives. HR is primarily concerned with the management of people within organizations, focusing on policies and on systems. HR departments are responsible for overseeing employee-benefits design, employee recruitment, training and development, performance appraisal, and rewarding . HR also concerns itself with organizational change and industrial relations, that is, the balancing of organizational practices with requirements arising from collective bargaining and from governmental laws.

QUESTION: 2

Human Resource Management includes many specialised activities except____

Solution:

Human resource management (HRM), or human resource development, entails planning, implementing, and managing recruitment, as well as selection, training, career, and organizational development initiatives within an organization. The goal of HRM is to maximize the productivity of an organization by optimizing the effectiveness of its employees while simultaneously improving the work life of employees and treating employees as valuable resources. Consequently, HRM encompasses efforts to promote personal development, employee satisfaction, and compliance with employment-related laws.

QUESTION: 3

HRM is much broader concept than ______________

Solution:
QUESTION: 4

Estimating Manpower Requirements include _________________

Solution:

Construction requires large number of manpower in the categories of un-skilled, skilled and technical for planning, monitoring and execution of these projects. Manpower demand estimation is an essential component to facilitate manpower deployment. A business proposal is a written document describing ideas or strategies on how to start or maintain a business. This is an important tool for entrepreneurs in terms of planning and organizing the business' operations. It assists a business in evaluating its current economic status and formulating future prospects.

QUESTION: 5

Estimating Manpower Requirement is a ________

Solution:

A tool used to predict and plan future work and skills requirements based upon historical data. By collecting such data it can be estimated that the current workload could be handled by the manpower of the organization. 
Therefore, estimating manpower requirement is workload analysis.

QUESTION: 6

How a business firm come to know that organisation is understaffed or overstaffed?

Solution:
QUESTION: 7

Recruitment is the process of _____________

Solution:
QUESTION: 8

Selection is the process of __________

Solution:
QUESTION: 9

Recruitment is a ___________

Solution:

Recruitment (hiring) refers to the overall process of attracting, shortlisting, selecting and appointing suitable candidates for jobs (either permanent or temporary) within an organization. Internet-based technologies to support all aspects of recruitment have become widespread. It is a Postive process.

QUESTION: 10

Selection is a _______________

Solution:

The process of selection aims at selecting the best candidate out of the recruited pool. During this process, the other candidates who do not qualify the requirements or are unfit for the job get rejected. It is due to this fact that the other applicants are rejected or eliminated, the selection process is said to be negative.

QUESTION: 11

Main aim of Recruitment is _____________

Solution:

The main aim of recruitments is to create a talent pool, attracts new talent, improves the quality of hiring and ascertain who is the best fit for the company. These are all different ways of attracting new candidates.

QUESTION: 12

The Main purpose of Selection is _______________

Solution:
QUESTION: 13

Selection is done after the _______________

Solution:

Recruitment is the process of searching capable and qualified individual for job.It create perspective pool of candidate. after this selection process start means select the individual which are capable for job through the prospective pool create at the time of recruitment process

QUESTION: 14

Recruitment will take place before __________

Solution:

Selection criteria is developed to guide recruitment decisions. During the recruitment process applicants are assessed on the extent to which they meet the selection criteria - the preferred candidate is selected according to their overall suitability and best fit with the criteria, relative to other candidates.

QUESTION: 15

Performance appraisal is concerned with the ________

Solution:

Performance Appraisal is the systematic evaluation of the performance of employees and to understand the abilities of a person for further growth and development.

QUESTION: 16

Training is a process by which __________ of employees is increased.

Solution:

Training and development describe the formal, ongoing efforts that are made within organizations to improve the performance and self-fulfillment of their employees through a variety of educational methods and programs with an aim to knowledge, aptitudes, skills and abilities.

QUESTION: 17

Development of employee is concerned with

Solution:
QUESTION: 18

Training of employees is a ________________

Solution:
QUESTION: 19

Development of employees is a ___________.

Solution:

Employee development is an ongoing process. Employee learns by doing his job regularly and develops by having experience. By working and practicing the employee grows his skills and develops every day.

QUESTION: 20

Lectures and Conferences are method of __________

Solution:

As lectures and conference upon a particular topic helps to grasp more ideas upon the topic,which leads to better presentation and therefore development

Related tests