Test: Rain On The Roof


10 Questions MCQ Test English Class 9 | Test: Rain On The Roof


Description
Attempt Test: Rain On The Roof | 10 questions in 20 minutes | Mock test for Class 9 preparation | Free important questions MCQ to study English Class 9 for Class 9 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

What are the humid shadows doing in the sphere? 

Solution:

When the humid shadows hover all the starry spheres' refers to the dark moisture-laden clouds that float in the sky eclipsing the stars and planets.

QUESTION: 2

What does the poet attach the darkness with?

Solution:

sadness 

QUESTION: 3

What is a bliss for the poet?

Solution:
QUESTION: 4

What does the poet enjoy listening to? 

Solution:

pattering sound of raindrops

QUESTION: 5

What tinkles on the shingles? 

Solution:

raindrops

QUESTION: 6

What makes an echo in the poet’s mind? 

Solution:

the music of pattering rain

QUESTION: 7

Where is the rain making a noise? 

Solution:

on the roof 

QUESTION: 8

Who comes in the poet’s memory?

Solution:

his mother

QUESTION: 9

Where does the poet’s mother live? 

Solution:

she has died

QUESTION: 10

Who are the darling dreamers? 

Solution:

the poet and his brothers      

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code