Test: Fundamentals Of Partnership And Goodwill - 1


10 Questions MCQ Test Accountancy Class 12 | Test: Fundamentals Of Partnership And Goodwill - 1


Description
Attempt Test: Fundamentals Of Partnership And Goodwill - 1 | 10 questions in 10 minutes | Mock test for Commerce preparation | Free important questions MCQ to study Accountancy Class 12 for Commerce Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

This a MCQ (Multiple Choice Question) based practice test of Chapter 1 - Fundamentals of partnership and Goodwill of Accountancy of Class XII (12) for the quick revision/preparation of School Board examinations

Q  Which Section of the Partnership Act defines partnership as the relation between persons who have agreed to share the profits of a business carried on by all or any of them acting for all?

Solution:

Section 4 of the Indian Partnership Act, 1932 defines partnership as the relation between persons who have agreed to share the profits of a business carried on by all or any of them acting for all.

QUESTION: 2

If partners are running a business without a partnership deed how much interest on their capitals will be given?

Solution:

Partners are entitled to interest on capital only if rate of interest is mentioned in the partnership deed. But in this case business is continued without partnership deed. As per the Partnership Act, 1932, partners are enttiled to interest on capital only when there is partnership deed and rate of interest is mentioned in it.

QUESTION: 3

In the absence of partnership deed profit sharing ratio will be:

Solution:

When there is no partnership deed or partnership deed is prepared but it is silent on profit sharing ratio, in such a case rules of Partnership Act, 1932 will be applicable. According to which, profits or losses will be shared by the partners equally irrespective of their capitals.

QUESTION: 4

Partners collectively are called :

Solution:

A person who joins a partnership business, individually called a partner. The group of partners is called Firm and the name under which all business activities going on is known as firm’s name.

QUESTION: 5

It is better to have the agreement in writing to avoid any ___

Solution:

Partnership deed plays important role in regulating the duties and responsibilities of each partner. A written partnership deed is useful to resolve disputes and misunderstanding among partners because every thing is in written form.

QUESTION: 6

Which of the following is not a content of partnership deed?

Solution:

Interest on bank loan will be fixed by the bank and not by the partners or partnership deed. A partnership deed can show only those contents which are concerned with partners or firm. Interest on bank loan is a charge against the profit. It means it will be paid in all conditions whether there is profit or loss in the business.

QUESTION: 7

Partnership is established by ___________

Solution:

The beginning of partnership is always because of an agreement. There should be an agreement among the partners to start a partnership business. Agreement can be written or oral that does not matter.

QUESTION: 8

Registration of partnership firm is _________

Solution:

Registration of a partnership firm is optional. It means there is no need for the registration of a partnership firm. As per the Partnership Act, 1932, it is an option for a partnership firm to get registered or not. But it is always advisable to get registered.

QUESTION: 9

The persons who have entered into a partnership business with one another are individually called

Solution:

A person who joins a partnership business, individually called a partner. The group of partners is called Firm and the name under which all business activities going on is known as firm’s name

QUESTION: 10

Indian Partnership Act year is

Solution:

In India, Partnership Act, 1932 is followed by all the partnership firms. Specially in the absence of partnership deed, all provisions of Partnership Act, 1932 will be applicable.

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code