Test: Knowing Our Numbers- 2


10 Questions MCQ Test Mathematics (Maths) Class 6 | Test: Knowing Our Numbers- 2


Description
This mock test of Test: Knowing Our Numbers- 2 for Class 6 helps you for every Class 6 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 6 Test: Knowing Our Numbers- 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Knowing Our Numbers- 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 6 students definitely take this Test: Knowing Our Numbers- 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Knowing Our Numbers- 2 extra questions, long questions & short questions for Class 6 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Identify the greatest and the smallest in 2853, 7691, 9999, 12002, 124.

Solution:

The given numbers are:
2853, 7691, 9999, 12002, 124
We have to find, the greatest and the smallest in the given number series:
Arrange the numbers in ascending order:
124 < 2853 < 7691 < 9999 < 12002
∴ The greatest number = 12002 and
The smallest number = 124

QUESTION: 2

Which pair has same digits at hundreds place?

Solution:

2334, 2340 has same digits at hundreds place.

QUESTION: 3

Using digits 4, 5, 6 and 0 without repetition make the greatest four digit number?

Solution:

6540 is the correct ✔ answer.  As, We can see 6 is the largest no. In the given no.'s, then 5 then 4 then 0 . Therefore, 6540 is the correct one.

QUESTION: 4

Using digits 0,1,2,3 without repetition make the smallest four digit number?

Solution:

1023 is the correct ✔ answer. As  we can see, we cannot put 0 at  the the first place, so the smallest no. Is 1 , then 2 and 3 . So, 1023 is the correct ✔ answer.

QUESTION: 5

Make the greatest four digit number by using any one digit twice by 3, 8, 7?

Solution:

8873  is the correct ✔ answer. Here, we can see the largest no. Is 8 , we have repeated it twice, then 7  then 3 . So, the greatest no. here is 8873.

QUESTION: 6

Make the greatest four digit number by using any one digit twice by 0, 4, 9?

Solution:

9940 is the correct✔ answer. Here, the largest no. Is 9 , we repeated it twice, then 4 , then 0 . So, 9940 is the correct one.

QUESTION: 7

Make the greatest and the smallest four digit number using any four-digit number with digit 5 always at thousand place.

Solution:

The smallest four digit number with 5 is 5000 and The greatest four digit number with 5 is 5999

QUESTION: 8

Correct ascending order of 847, 9754, 8320, 571 is

Solution:

Ascending order = smallest to greatest , so smallest = 571 , then 847 , then 8320 and the greatest 9754

QUESTION: 9

Correct descending order of 5000, 7500, 85400, 7861 is

Solution:

Descending order is basically greatest to smallest. The given numbers, 85400 is the greatest, then comes 7861, then 7500 and last, 5000. 85400, 7861, 7500, 5000 

QUESTION: 10

When one is added to the greatest four-digit number what is the result?

Solution:

 Smallest five digit number

Step-by-step explanation:

the greatest four digit number is 9,999

so, 9,999 + 1 = 10,000

therefore,  the number obtained is the smallest 5 digit number

Related tests