Test: Classification- 9


20 Questions MCQ Test Logical Reasoning (LR) and Data Interpretation (DI) | Test: Classification- 9


Description
This mock test of Test: Classification- 9 for LR helps you for every LR entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for LR Test: Classification- 9 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Classification- 9 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. LR students definitely take this Test: Classification- 9 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Classification- 9 extra questions, long questions & short questions for LR on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Igloo are types of boats, while igloo is a kind of house found in polar regions.

QUESTION: 2

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

Potato is the only vegetable in the group which grows underground.

QUESTION: 3

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Butterfly are birds, while butterfly is an insect.

QUESTION: 4

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Ladyfinger are vegetables which grow best in winter.

QUESTION: 5

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Peso are Greek letters, while Peso is a currency.

QUESTION: 6

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Crocodile are mammals, while crocodile is a reptile.

QUESTION: 7

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All Except Spider are flying insects.

QUESTION: 8

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Tolstoy are poets, while Tolstoy is a story-writer.

QUESTION: 9

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

AH except Mongolia are neighbouring countries of India,

QUESTION: 10

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Cortes are currencies, while Cortes is a parliament.

QUESTION: 11

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Rice are rabi crops, while rice is a kharif crop.

QUESTION: 12

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Pepsinogen are constituents of blood, while pepsinogen is an enzyme.

QUESTION: 13

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Lakshadweep are states of India, while Lakshadweep is a Union Territory.

QUESTION: 14

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Columbus were astronomers, while Columbus was an explorer.

QUESTION: 15

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Valley are elevated features.

QUESTION: 16

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Snake are amphibians.

QUESTION: 17

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Delicious represent tastes recognised by the human tongue.

QUESTION: 18

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Giraffe are animals used as beasts of burden.

QUESTION: 19

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

Resin is the only product in the group which is obtained from trees.

QUESTION: 20

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Lizard are invertebrates i.e. they have no backbone.

Related tests