Test: The Best Christmas Present In The World - 2


15 Questions MCQ Test English Honeydew Class 8 | Test: The Best Christmas Present In The World - 2


Description
This mock test of Test: The Best Christmas Present In The World - 2 for Class 8 helps you for every Class 8 entrance exam. This contains 15 Multiple Choice Questions for Class 8 Test: The Best Christmas Present In The World - 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: The Best Christmas Present In The World - 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 8 students definitely take this Test: The Best Christmas Present In The World - 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: The Best Christmas Present In The World - 2 extra questions, long questions & short questions for Class 8 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

By which Christmas did Jim promise to be back home?

Solution: By 1915 Jim promised to be back home.

QUESTION: 2

Does Connie’s wait for her husband come to an end?

Solution: Connie’s wait for her husband comes to an end.

QUESTION: 3

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options from among the given ones :

It was going for very little money. I thought I could restore it. It would be a risk a challenge, but I had to have it.

Q. The speaker of these lines is

Solution: The speaker of these lines is the narrator.

QUESTION: 4

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options from among the given ones :

It was going for very little money. I thought I could restore it. It would be a risk a challenge, but I had to have it.

Q. The ‘it’ in the first sentence refers to

Solution: The ‘it’ in the first sentence refers to a desk.

QUESTION: 5

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options from among the given ones :

It was going for very little money. I thought I could restore it. It would be a risk, a challenge, but I had to have it.

Q. The temptation to buy it was

Solution: The temptation to buy it was the cheap price.

QUESTION: 6

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options from among the given ones :

When we had got over the surprise, some of us shouted back. “Same to you, Fritz ! Same to you !” I thought that would be that. We all did. But then one of them was up there in his grey greatcoat and waving a white flag.

Q. ‘We’ in the first line refers to

Solution: ‘We’ in the first line refers to the british soldiers.

QUESTION: 7

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options from among the given ones :

When we had got over the surprise, some of us shouted back. “Same to you, Fritz ! Same to you !” I thought that would be that. We all did. But then one of them was up there in his grey greatcoat and waving a white flag.

Q. ‘Same to you’ here means

Solution: ‘Same to you’ here means Happy Christmas.

QUESTION: 8

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options from among the given ones :

When we had got over the surprise, some of us shouted back. “Same to you, Fritz ! Same to you !” I thought that would be that. We all did. But then one of them was up there in his grey greatcoat and waving a white flag.

Q. ‘I thought that would be that’. It means that I thought that

Solution: ‘I thought that would be that’. It means that I thought that it was all.

QUESTION: 9

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options from among the given ones :

When we had got over the surprise, some of us shouted back. “Same to you, Fritz ! Same to you !” I thought that would be that. We all did. But then one of them was up there in his grey greatcoat and waving a white flag.

Q. The phrase ‘got over’ means

Solution:

The phrase ‘got over’ means overcame.

QUESTION: 10

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options from among the given ones :

Our boys gave them a rousing chorus of While Shepherds Watched. We exchanged carols for a while and then we all fell silent. We had had our time of peace and goodwill, a time I will treasure as long as I live.

Q. The phrase ‘our boys’ refers to

Solution: The phrase ‘our boys’ refers to british soldiers.

QUESTION: 11

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options from among the given ones :

Our boys gave them a rousing chorus of While Shepherds Watched. We exchanged carols for a while and then we all fell silent. We had had our time of peace and goodwill, a time I will treasure as long as I live.

Q. Who prompted these boys to sing ?

Solution: The German soldiers prompted these boys to sing.

QUESTION: 12

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options from among the given ones :

Our boys gave them a rousing chorus of While Shepherds Watched. We exchanged carols for a while and then we all fell silent. We had had our time of peace and goodwill, a time I will treasure as long as I live.

Q. Carols are sung on

Solution:

Carols are sung on Christmas.

QUESTION: 13

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options from among the given ones :

As I was speaking her eyes never left my face. I opened the tin box and gave it to her. That was the moment her eyes lit up with recognition and her face became suffused with a sudden glow of happiness. I explained about the desk, about how I had found it, but I don’t think she was listening.

Q. The speaker of the above passage is

Solution:

The speaker of the above passage is the author.

QUESTION: 14

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options from among the given ones :

As I was speaking her eyes never left my face. I opened the tin box and gave it to her. That was the moment her eyes lit up with recognition and her face became suffused with a sudden glow of happiness. I explained about the desk, about how I had found it, but I don’t think she was listening.

Q. The lady being talked to, is

Solution: The lady being talked to, is Connie.

QUESTION: 15

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options from among the given ones :

As I was speaking her eyes never left my face. I opened the tin box and gave it to her. That was the moment her eyes lit up with recognition and her face became suffused with a sudden glow of happiness. I explained about the desk, about how I had found it, but I don’t think she was listening.

Q. The lady was not listening because

Solution:

The lady was not listening because she was too happy.