Test: The School Boy - 1


10 Questions MCQ Test English Honeydew Class 8 | Test: The School Boy - 1


Description
This mock test of Test: The School Boy - 1 for Class 8 helps you for every Class 8 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 8 Test: The School Boy - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: The School Boy - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 8 students definitely take this Test: The School Boy - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: The School Boy - 1 extra questions, long questions & short questions for Class 8 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Who is he talking to when he says “if buds are nip’d…”

Solution: He is talking to his father and mother when he says “if buds are nip’d…”

QUESTION: 2

“Nor in my _____ can I take delight”

Solution: “Nor in my book can I take delight”

QUESTION: 3

What drives all the joy away?

Solution: School on summer morning drives all the joy away.

QUESTION: 4

What does the boy like about the huntsman?

Solution: The boy likes the sound of his horn.

QUESTION: 5

Who is the poet of the poem “The School Boy”?

Solution: William Blake is the poet of the poem “The School Boy”

QUESTION: 6

How shall the summer arise in joy, Or the summer fruits appear if _____.

Solution: How shall the summer arise in joy, Or the summer fruits appear if buds are nipped, blossoms are blown and plants are stripped.

QUESTION: 7

Who does he compare himself to when he says “How can a child when fears annoy, But droop his tender wing, And forget his youthful spring.”?

Solution: He compares himself to a caged bird.

QUESTION: 8

“The little ones spend the day, in _____ and _____”

Solution: “The little ones spend the day, in sighing and dismay”

QUESTION: 9

Who sings along with the school boy?

Solution: Skylark sings along with the boy.

QUESTION: 10

“I _____ to rise on a sunday morn”

Solution: “I love to rise on a sunday morn”

Related tests