Test: Venn Diagrams- 3


10 Questions MCQ Test IBPS Clerk Prelims - Study Material, Mock Tests | Test: Venn Diagrams- 3


Description
This mock test of Test: Venn Diagrams- 3 for Banking Exams helps you for every Banking Exams entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Banking Exams Test: Venn Diagrams- 3 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Venn Diagrams- 3 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Banking Exams students definitely take this Test: Venn Diagrams- 3 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Venn Diagrams- 3 extra questions, long questions & short questions for Banking Exams on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Which of the following diagrams indicates the best relation between Iron, Lead and Nitrogen ?

Solution:

All these three elements are different from each other

QUESTION: 2

Which of the following diagrams indicates the best relation between Examination, Questions and Practice ?

Solution:

Some questions are asked in examination and some in practice but examination and practice are different from each other.

QUESTION: 3

Which of the following diagrams indicates the best relation between Bulb, Lamp and Light ?

Solution:

Bulb and Lamp are different from each other but light is obtained from both.

QUESTION: 4

Which of the following diagrams indicates the best relation between Lion, Dog and Snake ?

Solution:

All the three are different from each other.

QUESTION: 5

Which of the following diagrams indicates the best relation between Moon, Sun and Earth ?

Solution:

All the three are different from each other.

QUESTION: 6

Which of the following diagrams indicates the best relation between Hospital, Nurse and Patient ?

Solution:

Hospital consists of nurse and patient but nurse and patient are of two different nature.

QUESTION: 7

Which of the following diagrams indicates the best relation between Mercury, Zinc and Metal ?

Solution:

Mercury and Zinc both are different from one another but belong to metal.

QUESTION: 8

Which of the following diagrams indicates the best relation between Teacher, Writer and Musician ?

Solution:

A teacher may or may not be a writer and musician. Similarly a musician may or may not be a teacher and writer and so a writer may or may not be a teacher and musician.

QUESTION: 9

Which of the following diagrams indicates the best relation between Boys, Girls and Students?

Solution:

QUESTION: 10

Which of the following diagrams indicates the best relation between Tall man, Black haired people and Indians ?

Solution:

Similar Content

Related tests