Test: Logical Sequence- 1


10 Questions MCQ Test Quantitative Aptitude for Banking Preparation | Test: Logical Sequence- 1


Description
This mock test of Test: Logical Sequence- 1 for LR helps you for every LR entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for LR Test: Logical Sequence- 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Logical Sequence- 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. LR students definitely take this Test: Logical Sequence- 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Logical Sequence- 1 extra questions, long questions & short questions for LR on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. House
2. Street
3. Room
4. Town
5. District      

Solution:

The correct order is :

QUESTION: 2

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Word
2. Paragraph
3. Sentence
4. Letters
5. Phrase            

Solution:

The correct order is:

QUESTION: 3

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Leaf
2. Fruit
3. Stem
4. Root
5. Flower             

Solution:

The correct order is :
Root   →   4
Stem  →   3
Leaf    →   1
Flower→   5
Fruit   →    2

QUESTION: 4

Arrange the words given below in a meaningful sequence.
1. Key
2. Door
3. Lock
4. Room
5. Switch on     

Solution:

The correct order is :
Key           →      1
Lock         →      3
Door         →      2
Room       →      4
Switch on →     5

QUESTION: 5

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Nation
2. Village
3. City
4. District
5. State          

Solution:

The correct order is :
Village  →  2
City       →  3
District →  4
State    →  5
Nation  →  1

QUESTION: 6

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Poverty
2. Population
3. Death
4. Unemployment
5. Disease           

Solution:

The correct order is :
Population         →    2
Unemployment →    4
Poverty              →    1
Disease             →    5
Death                →     3

QUESTION: 7

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Police
2. Punishment
3. Crime
4. Judge
5. Judgement            

Solution:

When someone commits a crime → then he will be caught by the police as per the complaint or sumoto case → then the police has to produce the person in front of the judge in court and →  then the judge will give his judgement → then at last, that particular person gets punishment.

QUESTION: 8

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Cut
2. Put on
3. Mark
4. Measure
5. Tailor              

Solution:

The correct order is :
Measure →    4
Mark        →   3
Cut          →   1
Tailor       →   5
Put on    →    2

QUESTION: 9

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Caste
2. Family
3. Newly married Couple
4. Clan
5. Species            

Solution:

The correct order is :
Newly married Couple →   3
Family                            →   2
Caste                             →   1
Clan                               →   4
Species                         →   5

QUESTION: 10

Arrange the words given below in a meaningful sequence.
1. Family
2. Community
3. Member
4. Locality
5. Country           

Solution:

Member →  family →  community →  locality →  country

Related tests