Computer Science Engineering (CSE) Exam  >  Computer Science Engineering (CSE) Tests  >  Computer Networks  >  Test: RIPV1 & RIPV2 - Computer Science Engineering (CSE) MCQ

Test: RIPV1 & RIPV2 - Computer Science Engineering (CSE) MCQ


Test Description

20 Questions MCQ Test Computer Networks - Test: RIPV1 & RIPV2

Test: RIPV1 & RIPV2 for Computer Science Engineering (CSE) 2024 is part of Computer Networks preparation. The Test: RIPV1 & RIPV2 questions and answers have been prepared according to the Computer Science Engineering (CSE) exam syllabus.The Test: RIPV1 & RIPV2 MCQs are made for Computer Science Engineering (CSE) 2024 Exam. Find important definitions, questions, notes, meanings, examples, exercises, MCQs and online tests for Test: RIPV1 & RIPV2 below.
Solutions of Test: RIPV1 & RIPV2 questions in English are available as part of our Computer Networks for Computer Science Engineering (CSE) & Test: RIPV1 & RIPV2 solutions in Hindi for Computer Networks course. Download more important topics, notes, lectures and mock test series for Computer Science Engineering (CSE) Exam by signing up for free. Attempt Test: RIPV1 & RIPV2 | 20 questions in 20 minutes | Mock test for Computer Science Engineering (CSE) preparation | Free important questions MCQ to study Computer Networks for Computer Science Engineering (CSE) Exam | Download free PDF with solutions
1 Crore+ students have signed up on EduRev. Have you? Download the App
Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 1

 Which protocol should you select if the network diameter is more than 17 hops?

Detailed Solution for Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 1

Answer: a
Explanation: RIP v1 has network diameter is more than 17 hopes.

Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 2

How often does a RIPv1 router broadcast its routing table by default?

Detailed Solution for Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 2

Answer: a
Explanation: Every 30 seconds RIPv1 router broadcast its routing table by default.

Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 3

Which command displays RIP routing updates?

Detailed Solution for Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 3

Answer: b
Explanation: The debug IP rip command is used to show the Internet Protocol (IP) Routing Information Protocol (RIP) updates being sent and received on the router.

Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 4

Two connected routers are configured with RIP routing. What will be the result when a router receives a routing update that contains a higher-cost path to a network already in its routing table?

Detailed Solution for Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 4

Answer: b
Explanation: When a routing update is received by a router, the router first checks the administrative distance (AD) and always chooses the route with the lowest AD. However, if two routes are received and they both have the same AD, then the router will choose the one route with the lowest metrics, or in RIP’s case, hop count.

Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 5

You type debug IP rip on your router console and see that 172.16.10.0 is being advertised to you with a metric of 16. What does this mean?

Detailed Solution for Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 5

Answer: c
Explanation: You cannot have 16 hops on a RIP network by default. If you receive a route advertised with a metric of 16, this means it is inaccessible.

Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 6

Default administrative distance of Static Route

Detailed Solution for Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 6

Answer: d
Explanation: 1 is the default administrative distance of Static Route.

Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 7

Which protocol gives a full route table update every 30 seconds?

Detailed Solution for Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 7

Answer: b
Explanation: RIP gives a full route table update every 30 seconds.

Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 8

Default administrative distance of RIP

Detailed Solution for Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 8

Answer: c
Explanation: Default administrative distance of RIP is 120.

Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 9

Which statement is true regarding classless routing protocol?

Detailed Solution for Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 9

Answer: b
Explanation: Use of variable length subnet masks is permittedis true regarding classless routing protocol.

Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 10

Where we should use default routing

Detailed Solution for Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 10

Answer: a
Explanation: On stub networks- which have only one exit path out of the networkuse default routing.

Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 11

 Which statement is true regarding classless routing protocols?

Detailed Solution for Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 11

Answer: b
Explanation: Classful routing means that all hosts in the internetwork use the same mask. Classless routing means that you can use Variable Length Subnet Masks (VLSMs) and can also support discontinuous networking.

Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 12

What is route poisoning?

Detailed Solution for Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 12

Answer: d
Explanation: When a network goes down, the distance-vector routing protocol initiates route poisoning by advertising the network with a metric of 16, or unreachable.

Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 13

Which of the following is true regarding RIPv2?

Detailed Solution for Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 13

Answer: c
Explanation: RIPv2 is pretty much just like RIPv1. It has the same administrative distance and timers and is configured just like RIPv1.

*Multiple options can be correct
Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 14

Which three situations might require multiple routing protocols in a network?

Detailed Solution for Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 14

Answer: b, c, d
Explanation: One routing protocol to another, routers from multiple vendors,host-based routers from multiple vendors.

*Multiple options can be correct
Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 15

 Which two routing protocols can be redistributed into OSPF by a Cisco router?

Detailed Solution for Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 15

Answer: a, c
Explanation: IP EIGRP, RIPv2. These can be redistributed into OSPF by a Cisco router.

Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 16

Which is a reason for avoiding doing route redistribution on two routers between the same two routing domains?

Detailed Solution for Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 16

Answer: b
Explanation: Routing feedback is a reason for avoiding doing route redistribution on two routers between the same two routing domains.

Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 17

What does administrative distance rank?

Detailed Solution for Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 17

Answer: b
Explanation: Sources of routing information is the administrative distance rank.

Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 18

Which protocol maintains neighbor adjacencies?

Detailed Solution for Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 18

Answer: c
Explanation: RIP V2 maintains neighbor adjacencies.

Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 19

Which routing protocol implements the diffusing update algorithm?

Detailed Solution for Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 19

Answer: c
Explanation: EIGRProuting protocol implements the diffusing update algorithm.

Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 20

Which protocol should you select if the network diameter is more than 17 hops?

Detailed Solution for Test: RIPV1 & RIPV2 - Question 20

Answer: b
Explanation: RIPv2protocol should you select if the network diameter is more than 17 hops.

21 videos|107 docs|66 tests
Information about Test: RIPV1 & RIPV2 Page
In this test you can find the Exam questions for Test: RIPV1 & RIPV2 solved & explained in the simplest way possible. Besides giving Questions and answers for Test: RIPV1 & RIPV2, EduRev gives you an ample number of Online tests for practice

Up next

21 videos|107 docs|66 tests
Download as PDF

Up next

Download the FREE EduRev App
Track your progress, build streaks, highlight & save important lessons and more!